Yanal düşüşe geçer mi ?

SEZON başındaki kötü günlerin ardından Fenerbahçe’de güzel günler yaşanıyor..

Haberin Devamı

Taraftar takımın hem ligdeki durumundan hem de oyunundan memnun.. Daha hızlı, dikine ve gole yakın bir oyun oynuyor Fenerbahçe.. Yedek kulübesi çok güçlü.. Takımın hücum bölgesindeki tüm isimlerin skora katkısı var.. Emre, Raul Meireles, Cristian Baroni gibi tecrübeli orta sahaları tamamlayan Mehmet Topal savaşçı kimliğiyle öne çıkıyor..
Savunma belki de ilk kez bu kadar skora katkı yapıyor.. Caner Erkin’in asistleri, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Yobo’nun golleri Fenerbahçe için önemli sayılardı.. Volkan’ın arkası sağlam.. O da yavaş yavaş eski formuna kavuşma sinyalleri veriyor..
Tüm bunlara karşın akıllara bir soru geliyor: Acaba Ersun Yanal Fenerbahçe’de de düşüş yaşar mı?

3 kritik aşama var

Sadece futbol dünyasında değil, halkın arasında da çok fazla bu soruyla karşılaştığım için yazmak istedim.. Ersun Yanal’lı Fenerbahçe’nin düşüş yaşaması normaldir.. Ama geçmiş tecrübeleri ışığında, çok güçlü bir camiada ve elindeki kaliteli oyuncu grubuyla Yanal’ın sezon sonunda şampiyonluğu kazandırması daha olası..
Fenerbahçe için üç kritik aşama var.. İlki devre arasında takımın temposunun, kondisyonunun ne olacağı.. Yükleme döneminde bazı kritik oyuncuların sakatlık yaşayıp yaşamayacağı.. Örnek; Emre, Meireles, Gökhan..
İkincisi; Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş’la rakip sahada karşılaşacak olması Fenerbahçe için ikinci yarının daha zorlu geçeceğinin göstergesi.. Bu fikstürde ayakta kalmak için özellikle savunmadaki boşlukların gözden geçirilmesi şart..

Haberin Devamı

Transfer kilit nokta

Gözümün önüne Yanal’ın liderken ve Fenerbahçe önünde 2-0 öndeyken kaybettiği bir Manisa Vestel maçı geliyor.. Tıpkı Konyaspor karşılaşması gibi.. Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarının ilk yarısında Fenerbahçe sadece skor olarak geride değildi.. Oyun olarak da beklenenin çok altındaydı.. Pres yapan ve Fenerbahçe’nin hücumcularına alan bırakmayan takımlar sarı-lacivertli ekip için sıkıntı yaratmaya devam ediyor.. Erciyes ve Gençlerbirliği’nin de çok kötü dönemden geçmelerine karşın Fenerbahçe’yi zorladıklarını unutmamak gerek..
Üçüncü önemli nokta transfer.. İyi giden bir takıma ara transferde isim almak, özellikle takımda problem yaratabilecek bir oyuncu almak büyük risk.. Herşey iyi giderken medyanın ya da taraftarın baskısıyla transfer yapılmamalı.. Fenerbahçe’nin kadrosu çok güçlü.. Türkiye Kupası’nda şu an oynamayan yabancıların da aktif olarak kendisini göstereceğini düşününce birçok problemin ortadan kalkacağını düşünüyorum..

Haberin Devamı

Sözleşmeye takılmamalı

Ersun Yanal iki şeye çok dikkat etmeli.. Bu taraftar kendisini sevdi.. Yönetim ona güveniyor.. Medya arkasında.. Futbolcular komutasında.. Takımda bir Alex yok.. İstediğini, istediği rahatlıkla yedek bırakabiliyor.. Puan kayıpları, yenilgiler yaşansa bile bu takım diğerlerinin önünde.. O yüzden şampiyonluk büyük başarı değil, doğal sonuç olarak yorumlanmalı..
İkincisi sözleşme konusu.. Kafasına hiç takmamalı.. Fenerbahçe’ye hakkını verene, Fenerbahçe hakkını her zaman kat be kat verir.. Hem maddi hem manevi anlamda..

Yazarın Tüm Yazıları