Türkiye ile yeniden anlaşacağız

Ecclestone, “Formula 1 İstanbul’a dönecek mi?” sorumuza umut dolu bir cevap verdi.

Haberin Devamı

“Yeni Spor Bakanınızı beğeniyorum. Siyasi otorite ile anlaşacağımızı umuyorum. Türkiye ve İstanbul’u kaybetmek istemiyoruz.”

FORMULA 1’in patronu Bernie Ecclestone ile yaşanan maddi anlaşmazlıklar sonrası takvimden çıkarılan Türkiye Grand Prix’sini ne biz unutabildik, ne de Formula 1 camiası. Vodafone McLaren pilotu Lewis Hamilton’ın, “Umarım sorunlar çözülür ve tekrar İstanbul’a gideriz” dediğini önceki gün duyurduk. Dün de Ecclestone ile temas kurma imkanı bulduk. 81 yaşındaki kurt patron, “Yeni Spor Bakanınızı beğeniyorum. Siyasi otorite ile anlaşacağımızı umuyorum. Türkiye bizim için önemli. İstanbul’u kaybetmek istemiyoruz” deyip, tekrar gelme ihtimallerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Formula 1’den vazgeçmek bu kadar kolay mı

VODAFONE, Türk konukları için McLaren’in genel müdürü Jonathan Neale ile bir tanışma toplantısı düzenledi. Tabii bizim aklımızdaki soru İstanbul’un durumu idi. Yeni Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, “Bizim havaya savuracak paramız yok; 13 milyon dolar yerine 26 milyon dolar istiyorlar. Biz de o pisti başka amaçlar için kullanırız” diye kestirip atmıştı. Oysa ki bu dev organizasyonu kapmak için bazı insanlar çok büyük emekler vermiş, parasal olarak da büyük yatırım yapılmıştı. Yarış günlerinde İstanbul’a gelen CEO’ların ve özel uçakların sayısına bakınca Formula 1’den vazgeçmek bu kadar kolay olmasa gerek.
İki gün için bile olsa  dünyanın dev şirketlerinin İstanbul’a temas etmesi Türkiye’nin vizyonuna büyük katkı sağlıyordu.

Haberin Devamı

İstanbul yarışları için lobiler devrede

İSTANBUL’un geleceği için McLaren Genel Müdürü Neale şunları söyledi: “Başta Vodafone olmak üzere bizim, Mercedes ve Pirelli gibi iş ortaklarımız var. Bunların her birinin Türkiye’de ciddi yatırımları bulunuyor. Diğer yarış ekiplerinin de Türkiye’de iş ortakları var. Biz kesinlikle İstanbul’u kaybetmek istemiyoruz. Bunun için de Formula yönetimi ve şirketler arasında lobi çalışmaları yapıldığını biliyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Tabii Türkiye tarafında siyasi otoritenin tavrı da çok önemli. İstanbul’u şimdiden özlediğimi söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

Üç günde 100 milyon dolar

SİNGAPUR, dünyada Formula 1 yarışlarının gece yapıldığı tek yer. Yarış pisti şehrin tam ortasında. Işıl ışıl gökdelenlerin arasında dolaşan metal canavarların çığlığı kentin her yerinden duyuluyor. Öyle ki, kafelerde müşterilere kulak tıkacı hediye ediyorlar. Ama Singapurlular bu durumdan şikayetçi değil. Yarışlara ev sahipliği yapacakları 3 günde ceplerine koyacakları 100 milyon dolara bakıyorlar.

F1 PİLOTLAR SIRALAMASI

1. Sebastian Vettel 309 puan
2. Jenson Button 185 puan
3. Fernando Alonso 184 puan

F1 TAKIMLAR SIRALAMASI

1. Red Bull                  491 puan
2. Vodafone McLaren 353 puan
3. Ferrari                    268 puan

Haberin Devamı

Vettel’e şampiyonluk için 1 puan yetiyor

FORMULA 1 Singapur Grand Prix’sinde zafer Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in oldu. Alman pilotun üst üste 2. kez dünya şampiyonu olması için, sezonun geri kalan yarışlarından 1 puan çıkarması yetiyor. Singapur Grand Prix’sinde ikinciliği Vodafone McLaren’den Jenson Button alırken, Red Bull’dan Mark Webber üçüncü, Ferrari’den Fernando Alonso dördüncü, Vodafone McLaren’den Lewis Hamilton beşinci oldu.

Çadırda Formula partisi

FORMULA’nın ünlü Cumartesi Partisi  Singapur’da gökdelenler arasına kurulan büyük bir çadırda yapıldı. Bence Formula’cıların İstanbul’u özlemeleri boşuna değil. Nerede bu Amber Lounge adı verilen mekan, nerede bizim ışıl ışıl Boğaz kıyısındaki Reina ve Sortie...
Tıkış tıkış mekanda sürpriz yüzler de görmem mümkündü. Erkekler tuvaletinde bir ara yanımdaki adama gözüm ilişti. Evet bu o idi; Virgin Atlantic’in ünlü patronu Richard Branson. İçerisi kalabalıktı ama kimse tanımamıştı. Göz göze gelince, “İyi akşamlar, nasılsınız” dedim. “Teşekkür ederim, iyiyim” cevabını verdi. O kadar insanın arasında onu tanımam hoşuna gitmişti. Birlikte fotoğraf çektirme teklifime “Okey” dedi. Ama kapının önünde birlikte poz vermemize rağmen, itiş kakıştan mümkün olmadı ve kendisini bekleyen kız arkadaşına sarılıp uzaklaştı.

Yazarın Tüm Yazıları