Türk usulü önlem

Irak’taki teröristler tarafından kaçırılma korkusu yaşayan Türk şoförler, rehin düşmemek için önlem alıyor. Mehmet Ali adlı Mardinli şoför, Irak sınırından giriş yaparken önce plakasını söktü, sonra da tankerin arkasına Arapça ‘Allah büyüktür’ yazdı. Yan kısımda da şu yazı var: ‘Irak petrolü Iraklı’nındır.’

IRAK’a mal taşıyan Türk kamyon şoförlerinin kaçırılması yüzünden bu ülkedeki faaliyetlerini durduran Türk şirketlerinin sayısı artarken, rehin alınmaktan korkan bir Türk şoför kamyonu üzerinde bir takım değişiklikler yaptı. Fransız haber ajansı AFP’ye göre, Irak sınırından giriş yaparken Türk plakasını söken Mehmet Ali isimli şoför, sprey boya ile de petrol tankerinin hemen arkasına Arapça olarak ‘Allah büyüktür’ yazdı. Tankerin yan kısımlarına yine Arapça olarak ‘Irak petrolü Iraklılar’a aittir’ yazan Mardin doğumlu Türk şoför, Iraklı şoförlerden oluşan konvoylarla yoluna devam ederek kendisini garanti altına almaya çalışıyor.

ÇEKİCİ IRAKLI, DORSE TÜRK

Ancak yine de Bağdat’a kadar gitmekten çekinen 40 yaşındaki Mehmet Ali, yükünü, Musul-Bağdat arasında taşıması için bir Iraklı şoföre teslim etti. Teslim sırasında aralarında şakalaşan Iraklı şoförler, kamyonu göstererek ‘Şuna bakın, çekicisi Iraklı dorsesi Türk’ diye espri yaptılar. Yük teslimi sırasında hazır bulunan Hasan Şeyh Musa isimli bir şoför de ABD koruması altında olmasına karşın iki ay önce şoförlüğünü bıraktığını söyledi. Musa, ‘Sefer başına 700 dolar alıyordum. İki ay önce ABD’nin koruduğu konvoy ile yük taşırken, ateş açıldı. Amerikalıların bizi koruyamayacaklarını anladım ve işi bıraktım’ diye konuştu.
Yazarın Tüm Yazıları