‘Timsah’ ilk konuşmasında ‘iş, iş, iş’ dedi

Güncelleme Tarihi:

‘Timsah’ ilk konuşmasında ‘iş, iş, iş’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 00:12

AFRİKA ülkelerinden Zimbabve’nin eski Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin önceki günkü istifasının ardından, görevden aldığı yardımcısı Emmerson Mnangagwa Güney Afrika’dan ülkesine döndü.

Haberin Devamı

75 yaşındaki Mnangagwa’nın cuma günü yemin ederek göreve başlayacağı belirtildi. Dün başkent Harare’de kendisini bekleyen destekçilerine seslenen Mnangagwa, bu ilk konuşmasında, “ülkesinin yeni ve gelişen bir demokrasiye tanık olduğunu söyledi. ‘Timsah’ lakaplı siyasetçi, ordunun yönetime el koyduğu günden bu yana askeri yetkililerle sürekli temas halinde olduğunu açıkladı. Hayatına yönelik tehditlerin ardından ülkeden ayrıldığını ifade eden Afrikalı siyasetçi, “Ekonomimizi büyütmek istiyoruz. Ülkemizde barış istiyoruz. İş, iş, iş istiyoruz. Halkın iradesi her zaman kazanacak ve başarılı olacaktır” dedi.

37 YIILIK İKTİDAR DEVRİLDİ

Robert Mugabe’yi 37 yıldır bulunduğu iktidardan düşüren süreç 14 Kasım’da ordunun müdahalesi ile başlamıştı. Önceki akşam azlinin görüşüldüğü parlamentoya gönderdiği mektupta istifa eden Mugabe, “kararı gönüllü olarak aldığını” belirterek, bunun Zimbabve halkının refahına yönelik duyduğu endişeden ve iktidarın sorunsuz şekilde el değiştirmesi arzusundan kaynakladığını savunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!