Taşerona kadro sınavla mı verilecek? Taşerona kadroda son durum

Güncelleme Tarihi:

Taşerona kadro sınavla mı verilecek Taşerona kadroda son durum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 21:43

AK Parti, aylardan beri hazırlıkları süren ve yaklaşık 900 bin taşeron işçisinin kadroya alınmasını içeren düzenlemeye ilişkin kafa karışıklığı yaşıyor. KİT’lerin kapsam dışında tutulması ve taşeron işçilerin sınava tabi tutulacağına ilişkin bilgiler, Ak Parti’de sorun oldu. Seçim bölgelerindeki taşeron işçilerin itirazları nedeniyle vekiller sıkıntı yaşarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın planladığı sınavın da özellikle belediyelerde “adam kayırma” sonucu doğuracağı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Sınav yapılmasından çok, özellikle belediyelerde bu sınavların listesi belirlenen kişilerin işe alınması anlamına geleceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Sorun, Meclis’te bu düzeleme üzerinde çalışan bakanlara da iletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, vekillere, kayırmacılığın önlenmesi için sınavın, merkezin gözetiminde yapılacağını ve denetim mekanizması öngördüklerini anlattı. Milletvekillerinin itirazlarına, “sınavsız ve sınırsız” bir kadro alımının söz konusu olamayacağı, yapılacak sınavın bu kişilerin iş alanlarına ve eğitimlerine uygun olacağı yanıtı verildiği öğrenildi.

Taşeron düzenlemesinin içeriği kadar zamanlaması da tartışma konusu oldu. AK Parti yöneticileri, taşeron düzenlemesinin ocak ayına kalabileceğini dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!