Ortaya konan bu futbol Şampiyonlar Ligi’ne yetmez: Uçlarda yaşamak!

GEÇEN sezon Tudor’un kurduğu takımda ‘İtalyan refleksleri’ esas alınmıştı: Rakibi ısıran sert bir takım. Bu yapı iç sahada, olağanüstü seyirci desteğiyle de seri galibiyetlerle Aslan’ı yarışta tuttu. Lakin deplasman sorunluydu; keza derbilerde de Tudor’un tertip değişiklikleri sonuçsuzdu. Sezon başındaki hırs ve hız da yerini vasatlığa ve yenilgilere bırakıyordu. 4. gelen Terim de deplasmanlara çözüm bulamadı ama ‘zirve ortakları’yla oynanan maçlardan 7 puan alıp şampiyonun adını netleştirdi.

Haberin Devamı

G.Saray bu sezona ‘son şampiyon’ kimliğiyle başladı ama ilk 4 haftada oyun olarak bunun hakkını veremedi. Alanya maçı hariç ne rakibi ısırıyor ne de organize bir oyun oynadığına dair ikna edebiliyordu. Bu görüntü dün de ilk 45’te tekrarlandı; bloklar bağlantısız, yardımlaşmasız ve baskısız.  Ve fakat 2. yarıda işler değişti. 10 dakikada  3 gol, liderlik yolunun ana istasyonları oldu.

Son 3 maçtaki karne: 6-0’lık galibiyet, 4-0’lık mağlubiyet ve son olarak 4-1’lik zafer... G.Saray uçlarda yaşıyor! Kasımpaşa karşısında alınan sonuca aldanılmamalı derim. Bence yine de takım sorunlu; dünkü skor da anlık patlamalarla geldi. Mesela forvet bölgesi: Eren’in gerçek kimliği hangisi? Gol öncesi kaçırdığı kafa vuruşu mu örneğin? Neyse, fizikte önemli bir meseledir; yükler dağıtılır. Dün de Galatasaray gol yüklerini dağıttı ve kazanmak için sadece forvetinin becerilerini beklemedi. Son olarak naçizane uyarım şu yöndedir: Ortaya konan futbol Şampiyonlar Ligi’ne yetmez...

Haberin Devamı

RODRİGUES’İN ‘PAŞA’ KONÇERTOSU!

CAPE Verde’li kanat Rodrigues, dün kısa bir süre vites yükseltti ve takımının farkı açmasını sağladı. Özellikle 2. golü çok klastı. Aslında bu türden goller onun repertuarında sıkça yer alıyor. Nitekim geçen sezon Kasımpaşa’ya 2-1 yenilirken de benzer bir gole imza atmıştı...

Terim de dün Ozan Kabak’la adeta yabancı tartışmasına cevap verdi. 25 Mart 2000 doğumlu genç stoper Trezeguet’yi durdurmada çok başarılıydı. Gerçi bir penaltıya neden oldu ama yine de performansıyla göz doldurdu ve gelecek için ümit vaat etti.

MAÇIN ADAMI: RODRIGUES

Yazarın Tüm Yazıları