İki devrede iki farklı Beşiktaş

ÖNCELİKLE şunun altını çizeyim, harika bir atmosfer vardı stadyumda... Gerçi Vodafone Park Stadı’nda buna alışığız ama taraftarın yarattığı etkiyi övmekten geçemeyeceğim.

Haberin Devamı

Nitekim, maç da bu ortama uygun şekilde başladı. Akhisar oyunu kendi sahasında kabul etmemeyi düşünerek oynamaya çalıştı ama bu 5 dakika sürdü. Beşiktaş ilerleyen dakikalarda hakimiyeti tamamen eline alıp oyunu rakip sahaya yıktı.

Siyah beyazlılar, kanatlardan hücum geliştirdiler, ortadan oyun kurarak geldiler ve muazzam bir baskı kurdular... Bu esnada yardımlaşmaları çok iyiydi. Ayrıca geçen yıl göremediğimiz bir şeyi de çok iyi yaptılar. Rakibe orta sahada çok etkili pres yaparak top kazandılar.

Tüm bunların sayesinde de bol pozisyon üretip, ilk yarıda 2 de gol bulmayı başardılar.

Ayrıca önemli bir şey daha vardı ki, Beşiktaş, Akhisar’ın ani atak yapmasına da izin vermedi. Bu kadar önde oynarken, rakibi bu şekilde karşılayabilmek ciddi bir başarı.       

Haberin Devamı

Beşiktaşlı futbolcuların isteği ve iştahı o kadar yüksekti ki taraftar da destek verince ilk yarı oldukça rahat ve coşkulu geçti.

NECİP’LE YEŞEREN AKHİSAR UMUDU
Beşiktaş için ikinci yarıda da işler iyi giderken, Necip’in hatası her şeyi bozdu. Akhisar bu hata sonucu golü buldu ve umutlandı. Konuk ekip, başka gollerle, Beşiktaş’ı iyice sıkıntıya sokacağı pozisyonlar da yakaladı ancak sonucu alamadı.

Şenol Güneş, bu anlarda bocalayan takımını, yaptığı oyuncu değişiklikleriyle canlandırmaya çalışsa da olmadı. Beşiktaş açısından iki devre iki farklı oyun izledik. İlk yarı hemen her şeyi doğru yapan takım, ikinci yarıda yediği golle hayli bozuldu.

TOLGA ZENGİN’E SAHİP ÇIKILMALI
Beşiktaş taraftarı Tolga Zengin’e sahip çıkmalıdır. Bu kalecinin kalitesinden ve katkısından şüphe duymasınlar. Çok uzağa gitmeyeyim, Fabri geçmişte öyle hatalar yaptı ama kendisine hep anlayış gösterildi.

Bu anlayışın yarısı Tolga’ya gösterilsin, anlaşılacak ki, bu takımın başka bir kaleciye ihtiyacı yok. Beşiktaş sezonu Tolga ve Utku Yuvakuran ile çok rahat götürecektir.

Birkaç cümle de Larin için yazayım... Onun top saklama ve arkadaşlarını oyuna sokma özelliği iyi ancak son vuruşlarda sıkıntı yaşadığı da çok açık bir gerçek...

Yazarın Tüm Yazıları