Bursaspor hafızasını kaybetti!

Bursa’nın Küçük Babıali olarak anılmasında çok büyük emekleri Gerçeksi Ailesinin bayrağını taşıyan adam Mehmet Gerçeksi, kendi emekleri ile kurduğu ve bedelsiz olarak renklerine sevdalı olduğu kulübüne armağan ettiği Bursaspor Televizyonu Genel Müdürlüğünden istifa etti.

Haberin Devamı

 

Bursa Basınında ve özellikle spor kamuoyunda gazete patronu Armağan Gerçeksi’nin oğlu olarak anılmadan çocuk yaşta elinde fotoğraf makinesi ile sahaya inen ve emeklerini üniversitede gazetecilik eğitimi ile taçlandıran Mehmet Gerçeksi, Bursa ve Bursaspor’un yakın tarihinin en önemli tanıklarındandır

Elbette istifa tek taraflı bir irade beyanıdır ve Gerçeksi’nin aldığı bu karara saygı duymak gerekir ancak yönetimin sadece para arayan bir vizyon ile BSTV nin zarar ettiğini düşünerek prestijin ve marka değerinin ne anlama geldiğini bilmeden TV yi kapatma düşüncesinin istifasında etken olduğunu düşünüyorum.

Lisansı ve yayın hakları ile kendi yarattığı bir değerin yine aynı yönetim tarafından transfer edip bir dakika bile oynatmadığı futbolcuya verilen bir aylık maaş ile televizyonun bir yıllık giderini karşılarken kapatılmasını düşünmeyi tasarruf zannedenlerle yol yürünemeyeceği görmesindendir.

Haberin Devamı

Yönetim yine tasarruf amaçlı olarak amatör şubelerin kapatılarak camiayı ayakta tutmaya çalışmanın gaflet ve dalalet olduğunu giderken anlayacaktır.

Mehmet Gerçeksi Bursaspor’da yöneticilik hatta başkanlık yapan birçok kişinin spor camiasında ulaşamayacağı kişilere bir telefon kadar yakındır. İstanbul’da tanınan sevilen ve sözü hatırı dinlenen ve hatta AIPS üyesi olarak Avrupa’da bir çok toplantıda seminerde Bursa ve Bursaspor’u temsil eden Gerçeksi önemli bir markadır.

Bursaspor’un düştüğü kalktığı her halinde yanında olan Gerçeksi’nin payına yakın geçmişte şampiyonluk sonrası kulübü yeniden dizayn etmek isteyen şer odaklarının kumpasında mahpusluk bile düşmüştür.
Mehmet Gerçeksi’nin Bursaspor sevdası BTSV Genel Müdürlüğü ile kalacak kadar sığ değildir. Elbette bir gün bir şekilde camianın beklentilerine göre her türlü pozisyon olarak kalite, maddi ve manevi güce sahiptir.

Bu ara dönemde ona düşen hatıraların tozlanmasına izin vermeden, Bursaspor’un hafızasını yazmaya başlaması ve gerçek bir Bursasporlunun lezzetli kaleminden geleceğe ışık tutacak bir kaynak kitap yaratmasıdır.

Haberin Devamı

Eskimeyen dünyana hoş geldin Mehmet Gerçeksi!

 

Yazarın Tüm Yazıları