Linz 1, Erzurum 2 çekirge nereye kadar? 

Beşiktaş, Linz maçının devamını oynadı ilk 45’te Erzurum’da. Hatta daha kötüsünü... ilk devresini 3-4 farkla geride kapatabileceği maçı 3-1 kazandı ama bu ayıplarını örtmüyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, yüksek rakımlı Erzurum’a maçtan 1 saat önce gitseydi bile daha kötü bir ilk devre oynayamazdı. Oysa takım cumadan beri Erzurum’daydı. Bu takım kahvehaneden rastgele insanlardan oluşturulsaydı, bu kadar ruhsuz olamazdı. Oysa çoğu yıllardır yan yana.

Beşiktaş, Linz maçının devamını oynadı ilk 45’te Erzurum’da. Hatta daha kötüsünü...Düşünün Dünya Kupası’nda oynamış iki stopere sahip takım, korner savuşturamıyor!

Taraftarı rahatlatacaksa tüm vebali Tolga Zengin’in sırtına yükleyelim gitsin.Tolga da bir sorun, ama onlarca sorundan sadece biri...

Oğuzhan, yıldızlaştığında savunma önünde oynuyordu. Buna rağmen skora daha çok katkı sunuyordu. İki şampiyonluktaki toplam golü 14, asisti de 14... Güneş, ondan 10 numara yaratmaya çalıştığından beri yokları oynuyor. Bu denemeyi sonlandırmalı.

Haberin Devamı

‘Sert orta saha’ amacıyla sahaya sürülen Medel-Necip, Erzurumlulara pasaportsuz geçiş hakkı tanıdı. Güneş, devre bitmeden Caner-Oğuzhan değişikliği yapsa da bu hamle dahi gecikti. Ve bence çıkması gereken de isim de Necip’ti, çünkü temel sorun orta alanın ileriye doğru top yapamamasıydı. Oğuzhan’ı sıkıntılı gösteren bir sebep de geriye gelip top alma mecburiyeti duymasıydı. Yine de Caner’in oyuna girmesi ve Erzurum’un da yarım saatlik baş döndürücü tempodan yorgun düşmesi oyunu soğuttu.

İkinci devre, Beşiktaş golü yediği gibi de attı (üst üste kornerler sonrası). Beraberlik sonrası Beşiktaş, nihayet büyük bir takım olduğunu hatırlayarak sakinleşip top yapmaya başladı. Ancak 60-70 arası ‘beraberlik kokusu’ vermeye başlamışken Negredo, daha doğrusu klas ortaya çıktı. Linz maçında da yazdım: Bu adam gidecekse bile uçağa binince kadar bu takımda direkt oynar.

Beşiktaş, ilk devresini 3-4 farkla geride kapatabileceği maçı 3-1 kazandı ama bu ayıplarını örtmüyor. Beşiktaş, Güneş’li dönemin en kötü futbolunu oynuyor. Olumlu tek yanı, kötüyken de kazanması. Fakat nereye kadar?

ŞiFRE KIRILDI, GÜNEŞ YENi KOD YAZMALI

ŞENOL Güneş’in Beşiktaş’a oynattığı futbolun kodları geçen sezondan itibaren çözülmeye başlandı. Aslında kodlar çok da gizli değildi. Ama, yüksek form ve kalite, şifre kırma hamlelerini boşa çıkartabiliyordu. Güneş de özellikle yaptığı hamlelerde formdaydı. Misal, Necip’li bir şablonu vardı. Öndeyse ve skoru koruması gerekiyorsa Oğuzhan veya Tolgay’ı çıkartıp Necip’i alırdı. 

Haberin Devamı

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi nedeniyle Güneş, daha fazla rotasyon yaptı. Bu sezon da bunu sürdürüyor. Ancak bu da Beşiktaş’ın o göze hoş gelen akışkan ve keyifli fubolundan çok şey götürdü. Bu demek değil ki rotasyon yapılmasın. Yapılsın ama oyun karakteri korunarak. Elbet her sezon kadrodan kritik isimlerin gitmesi de Güneş’in işini zorlaştırdı. Zaten öyle olmasaydı bu sezon üst üste 4. şampiyonluğa oynuyor olurdu Beşiktaş...

TRİVELASINI DEĞİL TUTKUSUNU KAPIN

2 asist ve 1 gol. Skora doğrudan etki etti, geçen hafta oyuna alınmayınca ‘trip’ atan Ricardo Quaresma... Dün muazzam oynamadan maçın adamı oldu. Beşiktaş’ta varsa ‘geleceğin yıldız adayları’, 34 yaşındaki Quaresma’dan önce futbol tutkusunu kapsın.

Haberin Devamı

TÖRE’YE NE OLDU?

GÖKHAN Töre, Torshavn rövanşında tribünler ‘ezeli rakipten alınmış yıldız’a gösterdiği ilgiyi gösterdi. Ama o maçtan sonra Güneş, onu Linz kadrolarına almadı. Akhisar maçında yedek soyundurdu ama şans vermedi. Töre dün de Erzurum’da yoktu. Niye ki?

MEMLEKETİM GÖNÜLLERİ FETHETTİ!

MEMLEKETİM Erzurum’un tribünlerinde bir pankart: “Şampiyonluk bu şehrin ruhunda var”... Süper Lig’e ikinci kez çıkan bir kulüp için abartılı. Ama iki haftadır yenilse de gönüllerin şampiyonluğunun en büyük adayı olduklarını da gösterdi hemşehrilerim...

A.GÜCÜ’NDEN YERLi VE MiLLi ÇALIM

“DÖVİZİMİZ elimizde kalsın” diyerek ‘yabancıya kısıtlama’ ve ‘altyapı’ çağrısı yapan Ankaragücü, bu açıklamadan sonra 4 yabancı daha alıp 14 sınırını bile geçti. Aklıma, Erkin Koray’ın ‘Ankara Rüzgarı’ şarkısı geldi! Vasatlık ve hamaset en büyük sorunumuz!

Haberin Devamı

ERZURUM’DA SOSYAL HAYAT

BİRÇOK şehirde havaalanı ve üniversite yokken, Erzurum’da vardı. ‘Doğunun Paris’iydi. Başkan Mevlüt Doğan, sosyal hayat ve iklimin transferi engellediğini söyledi. Bence sorun ‘sosyal iklimin sertliği’. Erzurum’un karını kullansa zenginleşir ve sosyal iklimi de Akdeniz olur!

 MAÇIN ADAMI: QUARESMA

Yazarın Tüm Yazıları