Kadıköy’e bu kez favori gitmeyecek

BEŞİKTAŞ’ta bu sezon iç sahada ilk dakikadan itibaren anlamsız bir sabırsızlık ve sinir harbi içinde görünüyor.

Haberin Devamı

Güneş’ten tribündeki en küçük taraftara kadar sirayet eden bir kaos ruhu var. Bu hâl oyuncuları topa değil, rakiple ağız dalaşlarına itiyor. Misal, rakibin daha 3. dakikada yerden ağır kalkması, “Zaman çalıyorlar” duygusu yaratıyor. Oysa, aynı kayıp, Gönül taç atmaya hazırlanan Quaresma’dan topu aldığında da oluşuyor. Caner’in bir bardak suda fırtına yaratan hareketleri, Gönül’ün kendi arkadaşlarına dönen tepkileri de cabası...

İlk 45’in fotoğrafı futbol olarak şöyleydi: “Beni de görün” diyen Ljajic’in çırpınışları. Caner ve Quaresma, merkez bir oyuncunun geldiğinden bihaber davranıp sadece kanattan top taşımayı sürdürdü. Ki bu arkadaşlar, iki top ortaladıysa 5 top da kaybetti.

 Oysa dişe dokunur iki pozisyonda da Ljajic vardı; birini Lens kullanamadı diğerinde de kendisi, duran top organizasyonunda iyi bir şut çıkardı. Lens öyle bir devre geçirdi ki insan, “Babel’in sahadan sürünen hâline razıyım” diyor.

Haberin Devamı

Güneş’in 2. devre onu yanında tutması sürpriz olmadı. Soyunma odasında yapılan uyarılarla da birleşince Babel’in oyuna girmesi hemen etkisini gösterdi. Malatya ceza sahası çevresinde kurulan baskı biraz sonra skora da yansıdı. Talisca’nın golcülük mirasını bu sezon Pepe taşıyor. Akhisar ve Antalya gibi Malatya da golü yiyince futbolda hücum diye bir plan olduğunu aklına getirdi! Ve açıkçası hücumları Beşiktaş’tan çok daha etkiliydi. Takım zorlanırken Karius, “Kuzum, yakışıklı olduğunuz kadar da iyi kalecisiniz de” dedirtti...

‘YILIN SÜPER GOLCÜSÜ PEPE’

Geçen çarşamba gecesi beIN Sports ve TFF’nin ortaklaşa düzenlediği ‘2017-18 Futbolun Süperleri’ ödül gecesinde ‘Yılın Süper Defans’ı seçilen Pepe, böyle giderse gelecek sezon ‘Yılın Süper Golcüsü’ ödülünü alacak! Portekizli 5. gole ulaşarak kariyer rekorunu kırdı. Bu sezon Beşiktaş’ta Real Madrid’deki eski takım arkadaşı Ramos’un rolüne soyundu.

10 KiŞi KALDI AMA DAHA DA ÇOĞALDI

BAZEN eksilmek sizi daha doğru ve iyi oynamaya itebilir. Medel’in (haksız bir şekilde) atılmasından sonra siyah beyazlılar savunmada daha iyi motive olurken uzun toplar da daha işlevsel hâle geldi. Nitekim Babel’in golü üç pasta uzun bir top sonucu geldi.

Haberin Devamı

Karius’un tüm çabasına rağmen önlenemeyen Malatya golü tedirginlik yaratsa da Beşiktaş, 10 kişiyle maçın sonunu getirdi. Gelecek hafta 3 puandan çok daha fazla anlamlar taşıyan Fenerbahçe derbisi var. Beşiktaş, oynadığı oyunla son yıllarda Kadıköy’e kâğıt üstünde hep favori gitti ama galip gelemedi. Haftaya pazartesi Kadıköy’e favori gitmeyecek çünkü bu sezon oynadığı futbol bunu söyletmiyor. Belki de bu Güneş’in ekibi için daha iyi. Ljajic, faydalı olacağını gösterdi ama oyuna daha fazla ortak edilmesi lazım.

MAÇIN ADAMI: PEPE

Yazarın Tüm Yazıları