Haftalık golcüyle nereye kadar?

Şenol Güneş, yaratıcılık yerine 'direnci' tercih ederek başladı maça zira kadro yapısı bu tabloyu işaret ediyordu. İki defansif orta saha oyuncusu ve çift forvetle pres koymak istedi ancak topu iyi dolaştıran Başakşehir'e karşı bunu en fazla 10 dakika yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sahadaki en yaratıcı isimler biri Babel, diğeri Lens... Birinin kuvveti eskisi gibi değil, diğerinin duygusu hiç yok. Lens bizim ligimiz için aşırı 'cool'. Bem öyle diyorum da siz ona gamsız deyin gitsin... Güneş ilk devre defalarca fırçalasa da ikinci devreye de onunla başladı. Maç içinde dahi çok dalgalı bir performans ortaya koyan Love için ne demek lazım bilmiyorum. Bu kadar top ezen bir golcüyle nereye kadar?

Dün sahada olan bazı Beşiktaşlılar 'en iyiler' olduğu için değil, Tolgay ve Oğuzhan döküldüğü, Ljajic ve Güven tercihe edilmediği yer alıyordu.

Göz nizamı geçerli olsa Başakşehir daha maçın başında öne geçecekti ama Riva'daki VAR hakemi milimlerle ölçülebilecek bir ofsayt bayrağı kaldırdı. Topu Beşiktaş'a bırakan ev sahibi "Bırakın oynasınlar, bırakın oyalansınlar" diyordu Güneş'in ekibine adeta.

Haberin Devamı

Ve Avcı'nın talebeleri bir duran topta, evrensel çaptaki 'Pepe-Vida-Atiba' savunmasına çok ucuz bir gol attı.

Bu sene ağırlıkla '1 gol'e bağlayarak puanları toplayan Başakşehir'e karşı maçı çevirmek çok zordu. Avcı'nın ekibi düne kadar son 12 puanı sadec 3 gol atarak toplamıştı. Hasılı Başakşehir'e karşı geri düşmek sizi ancak beraberliği kurtarmaya teşvik edebilirdi.

Kendi oyuncusunda kenardaki top toplayıcı çocuklara kadar herkese bağırıp çağıran Güneş'in ne gibi taktiksel reçeteleri vardı acaba?

Kazandığı Rize maçından belliydi

Hava toplarına hakim Başakşehir karşısında Güneş, ikinci devreye de Lens ile başlayıp bir 15 dakika daha tahammül etti. Zaten sakatlandığı için 25'te Adriano çıkınca akıllı oyun oranı düşen Beşiktaş'ta Ljajic ve her şeye rağmen Tolgay'ın erken düşünülmemesi düşündürücüydü.

İkinci devre soyunma odası gazıyla da birlikte Atiba dahil, siyah beyazlılar daha fazla ileride kalabalıklaştı. Babel de biraz hareketlenince önemli pozisyonlar yaratıldı. Ama sonuçta bu takım sezonluk değil 'haftalık golcü'sü vardı. Dün o da olmayınca 1 puan bile hayal oldu.

4-1'lik Rize galibiyetinin Başakşehir'e yetmeyeceğini söylemiştim. Çünkü Güneş,2-1 öndeyken 10 kişilik rakibine karşı Medel'i almak zorunda kalmıştı. Gerisini siz hesap edin. Dünkü maç siyah beyazlılar için bir eşik maçıydı. Bu takımı ancak zirveye çıkmak motive edebilrdi ancak dün bu şansı kullanamadı. Kullanamazdı da çünkü hücumcu profili çok zayıf (dün Quaresma da yoktu) bu takımın. Yine söylüyorum; Beşiktaş'a taze kan lazım.

Haberin Devamı

Bir çift laf da Karius için söyleyeyim: Yediği gollere çok fazla bir şey denemez belki ama Fabri kadar "Vay be bu topu nasıl çıkardı" dedirttiğin top çok az.

Medipol Başakşehir, 70'ler Trabzonspor modeliyle bu sezon şampiyonluğa daha yakın.

Yazarın Tüm Yazıları