MALATYASPOR HATA YAPMADI

Ali Miraç Kırteke yazdı.

Haberin Devamı

Özellikle devre arasında ilk 11 oyuncularının neredeyse tamamını kaybeden ve futbolseverlerin küme düşeceğini tahmin ettiği Karabükspor’u evinde ağırlayan Malatyaspor sürprize izin vermedi, net bir skorla kazandı: 3-1

İlk 11’de Pereira’nın yokluğu üzerine Erol Bulut kanatta hızlı ve etkili olan Dening’e şans verdi. İlk yarıda topa sürekli hakim olan ve pas oyunu oynayan bir Malatyaspor vardı Karabükspor birkaç cılız atak dışında Malatyaspor kalesine gidemedi. Buna rağmen ilk yarının uzatma dakikalarında arka arkaya gelen pozisyonlar dışında Malatyaspor’un etkili bir atağı yoktu. Topu ceza sahasına kadar kolayca getiren Malatyaspor ortalarla ya da şutlarla etkili olamadı. Dakika 23’te köşe vuruşu sonucu Doria’nın kafa golü ilk yarının sonucunu belirledi.

Haberin Devamı

İkinci 45 dakikaya Erol hoca Diallo yerine Barazite ile başladı. Barazite’nin merkezdeki oyunu ve şut tehdidini kullanarak oyunu kanatlara açıp etkili olmak isteyen Erol Bulut bunda başarılı oldu. Üst üste tehlikeli Barazite şutları ve Adem’in uzaktan şutunun direkten dönmesi Karabükspor defansının merkeze yönelmesine ve defansif kanatları boş bırakmasına neden oldu. Malatyaspor işini kolaylaştırdıktan sonra önce Cissokho’nun güzel ortasında Boutaib’in şık ayak içi vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı. Dakikalar sonra bu kez Gilberto’nun ortasında Karabükspor defansı topu uzaklaştıramadı ve Barazite kale çizgisinin önündeki vuruşla galibiyeti perçinlemiş oldu. Kalan dakikalarda özellikle Malatyaspor etkili ataklar gerçekleştirdi. 90.dakikada Karabükspor kazandığı penaltı vuruşunu Leandrinho ile gole çevirdi ve maçın sonucunu tayin etti.

Yazmak istemesem de hakem Bahattin Şimşek kötü maç yönetti. Çok kolay sarı kartlar verdi. Malatyaspor’un çok net elle oynama sonucu hak ettiği penaltıyı vermedi. Rakiplere olunca kolayca çalınan penaltıların Malatyaspor için de çalınmasını temenni ediyoruz.

Malatyaspor küme düşme potası ile olan aradaki puan farkını artırdı. Kazanmasını beklediğimiz bir maçta beklentilerimizi boşa çıkamadı. Erol hocanın 2.yarıdaki değişiklikleri oyunu koparmamızı sağladı. Özellikle Murat çok iyi oynayarak ilerleyen haftalarda güven aşıladı. Haftaya zorlu bir Konyaspor deplasmanı olacak. Malatyaspor’un bu maçta alacağı galibiyet ligde kalmak adına atılmış büyük bir adım olacaktır.

 

Yazarın Tüm Yazıları