Son dakika: İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü.. İşte ilk görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: İstanbul Büyükçekmecede helikopter düştü.. İşte ilk görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 11:32

İstanbul'dan son dakika haberi... Büyükçekmece'de Eczacıbaşı'na ait bir helikopter düştü. TÜYAP Kuzey yan yol E-5 mevkiine düşen helikopterde 2 pilot, 4 yabancı ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin kazada ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Helikopterde 2'si pilot 4'ü Rus, 1'i şirket yöneticisi 7 kişi bulunuyordu. Esenyurt'taki fabrikayı gezen grup Bilecik'e toplantıya gidiyordu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı'na ait olduğu belirtilen bir helikopter düştü. İlk bilgilere göre TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter saat 11.16’da grubun Esenyurt'taki fabrikasından havalandı. Bilecik Bozüyük'e gidecek olan helikopter Büyükçekmece’de, saat 11.21’de düştü. Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopterde 2'si pilot 7 kişi bulunuyordu. 

KAZA NEDENİYLE E-5 KAPATILDI

Beylikdüzü’nde düşen helikopter nedeniyle D-100 karayolu trafiğe çift yönlü olarak trafiğe kapandı.

 HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Bozüyük’teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00’da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul’dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi. Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri’nde büyük üzüntüyle karşılandı.

Haberin Devamı

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga isimli 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

Son dakika: İstanbul Büyükçekmecede helikopter düştü.. İşte ilk görüntüler

5 PARÇAYA AYRILDI

Kaza sonrası olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Dumanlar kilometrelerce öteden görüldü. 5 ayrı parçaya ayrılan helikopterin yoğun sis nedeniyle eski televizyon kulesine çarpıp düştüğü sanılıyor. Grubun Esenyurt'taki fabrikayı gezdiği, Bilecik'e gitmeyi planladığı öğrenildi. Helikopterin parçaları 200-250 metre öteye savruldu.

Haberin Devamı

BOZÜYÜK’E TOPLANTIYA GİDİYORLARDI

İstanbul’da düşen Eczacıbaşı Grubu’na ait Sikorsky S-76 tipi helikopter, Bilecik’in Bozüyük İlçesi’ne gidiyordu. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Bozüyük’teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00’da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul’dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi. Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri’nde büyük üzüntüyle karşılandı.

Son dakika: İstanbul Büyükçekmecede helikopter düştü.. İşte ilk görüntüler

BELEDİYE BAŞKANI: 5 KİŞİNİN CENAZESİ VAR

Haberin Devamı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, olumsuz hava koşullarına dikkat çekerek, "Bize uçak düştüğü söylendi. Gittiğimizde helikopterin düştüğünü gördük. Yol şu anda çift taraflı trafiğe kapalı. 15 dakika öncesine kadar görüş mesafemiz sıfırdı. Helikopter direğe mi, yere mi, kuleye mi çarptı? Burası yüksek bir yer bilmiyoruz" dedi. Akgün, "alandan 7 kişi olarak kalktıkları bilgisi geldi. Ama şu anda bizim önümüzde 5 ceset var" diye konuştu.

"5’İ DE MAALESEF HAYATINI KAYBETTİ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şöyle devam etti:

"Şimdi doğrulandı. Eczacıbaşı’na ait helikopter. İçerisinde 5 kişi vardı. 5’i, de maalesef hayatını kaybetti. 4-5 parça şu anda helikopter. Özel helikopter. Atatürk Havalimanı’ndan kalkıyor bu istikamette giderken TÜYAP’ı geçtikten sonra Büyükçekmece tepesinde bu noktaya düşüyor. Ölü sayısı 5. Eczacıbaşı bize de ölü sayısını 7 olarak açıkladığını bize de söyledi ama, 7’de olabilir. Bizim bulduğumuz 5 tane. Ama kask sayısının 7 olduğunu söylüyorlar. Helikopter paramparça. Helikopterden sağ kurtulanın şu an için mümkün olmadığı görülüyor. Alandan 7 kişi olarak kalktıkları bilgisi geldi. Ama şu anda bizim önümüzde 5 ceset var."

Haberin Devamı

SİS NEDENİYLE Mİ DÜŞTÜ?

Hasan Akgün, "Büyükçekmece’de, 1 metre sonrası görünmüyordu. Uçuşu yapanların takdiridir. Ben bilemem. Nasıl böyle bir havada helikoptere uçuş yaptırılır? Zor bir iş" dedi.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.16'da Atatürk Havalimanından kalkan özel bir şirkete ait helikopterin, 11.21'de Büyükçekmece sınırları içinde E-5 karayolu üzerine henüz sebebi netleşmemiş bir nedenle düştüğünü belirtti.

Burada ilk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Şahin, "Hem enkaz kaldırma çalışmaları hem de yolun trafiğe açılma çalışmaları hızla sürdürülüyor. Detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbul Büyükçekmecede helikopter düştü.. İşte ilk görüntüler

Ayrıntıları aktaracağız

 

 

 

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!