Sistemlerin savaşı

TÜRKİYE-Sırbistan maçı, birbirlerini çok iyi tanıyan iki takımın mücadelesi olacak. Bugün sahaya çıkacak oyuncular geçmiş yıllarda Yıldız, Genç ve Ümit milli takımlar seviyelerinde defalarca karşı karşıya oynadı. Antrenörleri Tanjevic ve Ivkovic de aynı ekolün temsilcileri...

Maçın teknik analizine gelince... Bugünkü mücadelenin her şeyden önce sistemlerin kapışması olacağı kesin. Milli Takımımız Polonya’da maç başına 82 sayı ortalamasıyla, kendi standartlarını aşarken, Sırbistan 72.25 sayıyla, yine kendi standartlarının altında kaldı. Savunmada ise biz maç başına 68.5 sayı yerken, Sırplar potalarında ortalama 67 sayı gördü. İlk 5 oyuncularının karşılaştırmasını yapınca, bizde kenardan gelen oyuncuların daha fazla katkı yaptığını görüyoruz.
Sırpların ikili, üçlü oyunlarına dikkat
Sırbistan’ın oyun düzeni ikili ve üçlü oyunlar üzerine kurulu. Hücumda topları pota altındaki Krstic’e indirmeyi başardıkları anda çok tehlikeli oluyorlar. Dışarıdan da isabet oranları son derece yüksek.
Milli Takımımız’da, Hidayet’in dizindeki şişliğin, performansını ne kadar çok etkilediği son İspanya maçında açıkça gözüktü. Hido’nun sadece bir gün dinlenmeyle iyileşeceğini sanmıyorum. Bu nedenle de onu, ihtiyaç olmadığı anlarda kenarda oturtmanın en mantıklı iş olacağını düşünüyorum. Hastalık nedeniyle güçsüz düşen Ömer Onan da hücumlarda eskisi gibi etkili değil. Bir de Engin Atsür’ün ayak bileğindeki sakatlık var ki, her an pes edip, turnuvada bizi yalnız bırakabilir.
Bu durumda, diğer oyuncularımıza daha büyük görevler düşüyor.
Son olarak, Semih’in son iki maçta ortaya koyduğu basketbolun, Sırbistan karşısında galibiyet umudumuzu artıran en büyük faktör olduğunu eklemek istiyorum.
Yazarın Tüm Yazıları