Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri

Alpler'in büyüleyici güzelliğini duymayan yoktur, görmeyen de çok azdır. Avrupa’da birbirinden güzel kasabaların çoğu Alpler'in eteklerine kurulu ve insanları masallara davet etmekte. Avrupa dışında da Alpler'in büyüsüne kapılabileceğiniz, inanılmaz güzellikte manzaralar görebileceğiniz bir yer var: Tateyama Japon Alpleri... Asya’da yer almasına rağmen birçok Avrupa ülkesinden çok daha temiz, inanılmaz kibar ve saygılı insanların yaşadığı bir ülke olan Japonya’da farklı bir deneyim yaşamak isterseniz bu yazı tam size göre...

Haberin Devamı

ROTA ÜZERİNDE MÜTHİŞ DOĞAL GÜZELLİKLER BULUNUYOR

Japon Alpleri rotası Toyama’da bulunan Tateyama istasyonu ile Nagano’da bulunan Ogizawa istasyonu arasında uzanmakta. Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri
Bu rota üzerinde görülmesi gereken birçok doğal güzellik yer alıyor. Bijodaira ormanları, Japonya’nın en yüksek şelalesi Shomyo, rotanın en yüksek noktası Murodo, rotanın kuşkusuz en etkileyici yeri Yuki-no-otani ismindeki kar duvarı, Kurobe barajı ve baraj gölü bu rotada size farklı deneyimler sunacak güzellikte yerler. Rotayı Tateyama-Ogizawa arasında tek yön planlayabileceğiniz gibi, gezeceğiniz yerlere göre Tateyama- Kurobeko, Tateyama-Daikanbo, Tateyama-Murodo arasında  çift yön olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Rotayı baştan sona görmek isterseniz en az 6-7 saat sürüyor. Dolayısı ile bir tam gününüzü bu bölgeye ayırmalısınız.

Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri

Haberin Devamı

YERİNİZİ ŞİMDİDEN AYIRTIN

Rotanın tamamı nisan ortasından kasım sonuna kadar geziye açık. Rotanın en etkileyici bölümü ise kesinlikle Yuki-no-otani ismindeki kar duvarı. Her iki yanınızın yüksek kar duvarı ile çevrili olduğu bir yol hayal edin. Rotanın ilk açıldığı sıralarda, yer yer 19-20 metreleri bulan kar duvarları görmeniz mümkün.   Bu sıra dışı güzellik kısıtlı bir süre gezilebildiği için yerler hızla tükenmekte. Dolayısıyla tarihlerinizi belirleyip https://www.alpen-route.com/en/ sitesinden biletlerinizi almanızı öneririm.

Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri

TATEYAMA FÜNİKÜLERİ

Tateyama istasyonuna geldiğinizde öncelikle internetten yaptığınız rezervasyonu görevliye onaylatmanız gerekiyor. Rezervasyonu yaptığınız saatte mutlaka orada olmalısınız. Çok fazla talep var ve sayıya göre araçlara turistler alınıyor. Eğer gecikirseniz rezervasyonunuz ve paranız yanacaktır. Onay sonrasında Tateyama füniküleri için saatinizin gelmesini bekleyebileceğiniz salona geçiyorsunuz. Japonlar inanılmaz dakikler. Bu nedenle hiçbir gecikme olmadan, tam vaktinde rotanıza başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bekleme salonunda atıştırmalık bir şeyler alabileceğiniz kafeterya da bulunmakta. Fünikülere binerek ulaşacağınız ilk durak Bijodaira. Burada inip ormanda yürüyebilir, Shomyo şelalesini görebilirsiniz.

Haberin Devamı


TATEYAMA OTOBÜSÜ İLE ZİRVEYE ÇIKIN

Fünikülerden indikten sonra rotanın ikinci durağına doğru çok keyifli bir gezi başlıyor. Giderek karlı dağlar, yerini karla kaplı yollara bırakmaya başlıyor. Yol üzerinde inebileceğiniz yerlerden biri Midagahara. Açıkçası kar duvarını o kadar merak ediyordum ki bir an önce varmak istediğimden Murodo’ya doğru devam ettim. Zirveye vardığımda her yer kar ile kaplıydı ve muhteşem bir manzara karşımdaydı. En heyecan veren an ise boyumu çoğu yerde 2-3 kat aşan kar duvarı yolunda yürümek oldu.

Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri

TATEYAMA TELEFERİĞİNDEN ALPLER'İN NEFES KESEN MANZARASINA ŞAHİT OLUN

Yolu tamamladıktan sonra varacağınız tünelden tekrar otobüse binip teleferiği beklemeye başlıyorsunuz. Daha beklerken bile gördüğünüz manzara size büyülüyor.  Teleferik oldukça kısa sürüyor ve o nedenle gözünüzü yol boyunca manzaradan ayırmayın.

Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri

Haberin Devamı

JAPONYA’NIN EN BÜYÜK BARAJI: KUROBE

Teleferikte gördüğünüz manzaraların etkisi daha geçmeden Kurobe füniküleri size başka bir manzaraya çıkarıyor: Japonya’nın en büyük barajı Kurobe. Benim gittiğim dönemde henüz baraj gölündeki buzlar erimemişti, o nedenle bot turları başlamamıştı. Eğer yaza doğru giderseniz gölde bot turu yaparak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri

ROTANIN SONU

Baraj gezisi sonrası tünel otobüsüne binerek rotanın sonuna yani son durak Ogizawa’ya varıyorsunuz. Bu rota kesinlikle hayatımda yaptığım en keyifli gezilerden biriydi. Gezinizi rotanın açık olduğu hangi dönem planlarsanız planlayın mutlaka renk katacak güzel bir aktivite, keşfedecek bir manzara bulacaksınız.

Japonya’nın büyüleyici güzelliği: Tateyama Alpleri


Fotoğraflar: Banu Gündoğdu

Yazarın Tüm Yazıları