Eylül’de adalı olmanın ilk adımı: Gökçeada

Eylül, bu dünyanın en güzel mevsimiyse; bu mevsimde dünyanın en güzel yeri de Ege! Yapraklar yeşilden sarıya dönerken, tek renk geçişi doğada değil. Bünye kendini ufaktan yeni bir iklime hazırlarken, ruhlarımız da bu güzel eylül sayesinde yumuşacık bir geçiş yapıyor yerleşik düzene. Hâlâ sonbaharda Ege’nin büyüsüne adım atmayanlardansanız, yola Gökçeada ile başlayın derim. Adalı olmanın hazzını, bu güzel, yeşil ve kısmen bakir adayla keşfedin. Rüzgarında kite yapın, soğuk suyuna teninizi bandırın, köylerinde soluklanın, daha da çok şey görmek ve deneyimlemek isterseniz; aşağıdaki yazıya bir göz atın…

Haberin Devamı

Nasıl gidelim?
Yolu sandığımdan daha kolaymış. İstanbul üzerinden gelirsen Kabatepe’ye kadar üç buçuk saatte inip oradan kalkan feribotla 1 saat 15 dakikada adadasın. İzmir üzerinden gelirsen Çanakkale’den Kilitbahir’e, oradan da kara yolu ile yine Kabatepe’den kalkan feribota geçmen gerekiyor. Ada içi ulaşımda aracınızın olması şart!

Nerede kalalım?
Nerede kalalım? Anemos: Kaleköy’de manzarası güzel, otel güzel, mimar bir çiftin tasarladığı otelde konaklamak her mevsim keyifli Kayabalı Otel: 2 yıl önce, merkeze 2 daika mesafede, tatlı bir köyün içine açılmış. Kahvaltısı güzel, temiz pak, Kuş sesleri ile uyandığınız, geceyi cırcır böceklerinin sesiyle bitirdiğiniz bir yer. Son Vapur: Eski Bademli’nin girişinde yer alan ismine vurulduğum konuk evi. Antikalar ile özene bezene döşemişler.

Haberin Devamı

Nereleri görelim?
Adanın iskan köyleri malesef şekilsiz binalarla betonlaşmış. Ancak Türkiye’nin ilk Rum & Türk köyü Dereköy, Madamın dibek kahvesi ile ünlü, nefis taş evleri ile Zeytinliköy (Nassos’un krem karamelini denemeden dönmeyin), olağan üstü gün batımı ile Kaleköy ve yalnız ama güzel Tepeköy; görmeniz gereken köyler arasında.

Eylül’de adalı olmanın ilk adımı: Gökçeada

Nerede yüzelim?

Adada pek çok bakir koy var. Ama ille de şezlong şemsiye, bir de küçük lokantalı plaj sterseniz; Laz Koyu güzel. Denizi kum, çarşaf gibi, şemsiye + şezlong 10 TL. Kendin getirirsen ücretsiz. Yuvalı plajı, Yıldız Koy ve Aydıncık Plajı diğer güzel seçenekler. Hafta sonuysa Gizli Liman’a gitmenizi önermem çok kalabalık.

Kitesurf için Kefalos Plajı: Adanın kite için en elverişli koyları Kefalos ve Aydıncık. Kefalos Plajındaki Crazy İsland Kitesurf Kulübü’nde ister malzeme kiralayın, ister ders alın isterseniz de dünyanın dört bir yanına ve tabii ki Gökçeada’ya düzenledikleri kitesurf turlarından birine katılın. www.crazy-island.com

Nerede yiyelim?

Eylül’de adalı olmanın ilk adımı: Gökçeada

Haberin Devamı

Poseidon: Yukarı Kaleköy’ün efsane gün batımı manzaralı balık lokantası. Masaya gelen her şey taze ve lezzetli, servis olabildiğince hızlı, az masaları olduğu için bir kaç gün öncesinden yer ayırtmanızda fayda var; Serhat Bey ve eşine selam söyleyin. 0553 410 34 62

Biyer Dükkan Kafe: Ege yemeği, ev yemeği, ada yemeği, can yemeği. . Nilay 3 yıl önce adaya yerleşmiş. Aşkla, sevgiyle, Adalı kadınlarla, pazardaki malzemeyle, tarla domatesi, ada otuyla mis gibi yemekler yapıyor her gün merkezdeki küçücük dükkanında. . Mis gibi kokuyor, tadı damağında kalıyor, hızını alamayıp bir gün sonra yine gidiyorsun. Oğlak yahniye ekmek, ayşe kadına yoğurt banıyorsun. Akşam yemeği de var. - 0286 887 21 17 – Diğer sevdiğim lokantalar: Marika’nın meyhanesi, Gül Hanım Mantı, Dami.

Haberin Devamı

Eylül’de adalı olmanın ilk adımı: Gökçeada

Yazarın Tüm Yazıları