GeriSeyahat En çılgın uçuş emniyet videoları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En çılgın uçuş emniyet videoları

En çılgın uçuş emniyet videoları

Kurallar gereği uçuş öncesinde kabin memurları yolculara acil durumlarda neler yapılacağını anlatır. Çoğu zaman da yolcular bunları dinlemez. Son yılların trendi ise giderek yaygınlaşan koltuklardaki ekranlarda yayımlanan ilgi çekici videolar…

Türk Hava Yolları’nın yeni uçuş emniyet videosu yayımlandığında beni en çok meraklandıran 10 yaşındaki büyük kızımın vereceği tepkiydi. Çünkü videoda ‘Lego’ figürleri kullanılmıştı.  Toplam 3 dakika 41 saniyelik videoyu beraber seyrettikten sonra kızım oksijen maskelerini neden önce yetişkinlerin takması gerektiğinden can yeleğindeki ışığa kadar birçok soru sordu.

Videoyu seyrederken Batman’in hareketlerine kahkahalarla güldü. En çok da dans sahnelerinde eğlendi. Video hedefini bulmuştu. Acil durumlarda neler yapılması gerektiği çocuklara da ilgi çekerek bir dille, Lego kullanılarak anlatılmıştı. Son sorusu ise “Baba, THY Lego’larını nereden alabiliriz” oldu. Her uçuş öncesinde kabin memurları anonsla birlikte acil durumlarda nelerin yapılması gerektiğini yolculara anlatırlar. Ama 10 yolcudan 9’u bunu dinlemez. Bu nedenle havayolu şirketleri son yıllarda kuralları anlatan videolar hazırlıyor. Şirketler aslında bir bakıma bu videoları pazarlama unsuru olarak kullanıyor.

Ne yazık ki bazen komik olma, gönderme yapalım denirken kuralları hatırlatma amacı geri planda kalıyor. Veya film aşırı uzun olabiliyor.
Yeni Zelanda Havayolları: Bu konuda en üretken havayollarının başında Air New Zealand yani Yeni Zelanda Havayolları geliyor. Şirketin bir dönem ana sponsorları arasında olduğu ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmlerinin karakterlerinden yola çıkarak hazırladığı videolar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

En çılgın uçuş emniyet videoları



1980’lere uçuş: Delta Havayolları’nın filminde 1980’lerin müzikleri, vatkalı ceketler-gömlekler, break dance gibi göndermeler de milyonlarca kişi tarafından ilgiyle seyredildi. Delta Havayolları da sık sık videoları değiştiren havayolları arasında. Ünlülerle çekildi: İngiliz Havayolları British Airways, uçuş emniyet videosunu ünlü İngiliz sinema oyuncuları ile çekti. Çok seyredilen video uzunluğu nedeniyle eleştirilse de son sahnede Mr. Bean karakteriyle tanınan Rowan Atkinson yaptığı sakarlıklarla yolcuları güldürdü. Video sonrasında toplanan bağışlar dünyanın farklı noktalarında yardıma dönüştü. Dansları konuşuldu: Virgin America klibinde uçuş emniyeti konusu danslarla ve kuralların söz haline getirilmesiyle oluşturulan müzikle kullanıldı.

Barcelona oynadı: Katar Havayolları da sponsor olduğu Barcelona ile uçuş emniyet videosu hazırladı. Çocuklar rol aldı: Pegasus Havayolları, 2010’da çocukların rol aldığı bir film hazırladı. Bunu 2015’te Marvel karakterleri ile ikinci bir video izledi. Pegasus’un danslı videosu da çok konuşuldu.

False