GeriSeyahat 36 Saatte Seattle
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 Saatte Seattle

36 Saatte Seattle

Gökyüzü çoğunlukla gridir, halkı az konuşur, parklarla kaplı kıyılarını Pasifik Okyanusu’nun serin suları yalar... Bu sakin görünümün altında Seattle her zaman çılgın çıkış ve inişlerin şehridir. Şimdilerde çıkış dönemi. Sadece trafiği liman dışına çıkarmayı amaçlayan tünel projesi askıda, kent merkezindeki diğer dönüşüm projeleri başarıyla sürüyor. Tarihi yapılar restore ediliyor. Restoranlar hiç bu kadar iyi, trafik ise bu kadar kötü olmamıştı! Sonbahar yağmurlu geçebilir, fakat herhangi bir fotoğrafçı size şehrin en güzel günlerinin bu dönemde yaşandığını söyleyecektir.

36 Saatte Seattle

15.00
GREAT WHEEL’DE TURLAMAK
The Seattle Great Wheel (dönme dolap), 2012’de hizmete girdi. Elliott Körfezi’nin bir köşesindeki 60 metrelik dönme dolapta zirveye ulaştığınızda, şanslıysanız Olimpiyat Dağı’nı görebilirsiniz. Gondollar yağmura karşı korunaklı (Vergi hariç 30 TL).

36 Saatte Seattle


16.30
OLD HAUNTS’TA YENİ YAŞAM
Pioneer Meydanı’nın çevresindeki tuğla, beton apartmanlar yıllardır şehrin görüntüsünü bozuyordu. Ödüllü restoran yatırımcısı Matt Dillon kumar oynayıp ünlü restoranlarını bu binalardan birine taşıdı: Bar Sajor ve London Plane... Güzel bir şarap barı ile kahvaltıdan akşam yemeğine kadar açık restoran. Dillon’ın etkisiyle çevre değişti. Cam takılar, vazolar satan Glasshouse Studio, yerel sanatçılar ve zanaatkârların ürünlerini satan Stonington Gallery gibi popüler mağazalar açılmaya başladı. Belfry Oddities & Collectables’da mağazanın ismi kadar tuhaf ürünler satılıyor: Kurukafalar, doldurulmuş hayvanlar, insan saçından yapılmış çelenk türünde Viktorya çağı matem objeleri... Yorulduysanız Zeitgeist Coffee’ye uğrayıp bir fincan macchiato (6 TL) eşliğinde tarçınlı kurabiyenizi (4 TL) atıştırırken raftaki yerel dergilerden kentteki etkinlikleri inceleyin.

36 Saatte Seattle


18.00
GÜN IŞIĞIYLA YIKANIN
Seattle iklimini espriye dönüştüren Damn the Weather, kentin muhtemelen en güzel isimli barı. Pioneer Square’de yeni açılan barın dekorasyonunda ahşap ve tuğla kullanılmış. Fiyatlar uygun: Fıçıdan Oregon 1811 Lager 14 TL, Fransız elma şarabı Pacory 19 TL, İspanyol serisi La Garrocha amontillado 13 TL. Diğer seçenek meşhur barmen Bryn Lumsden’in esprili isimli kokteylleri: Cin, meyve suyu ve cava karışımı Waltzing Matilda (28 TL). Karnınızı sıvıyla şişirmeden çakırkeyf olmak isterseniz otobüse atlayın, Pioneer Square’in 15 dakika güneyindeki Cannabis City’ye gidin. Kentin ilk yasal nargilecisi, tömbekiye zihin uçuran otlar ekliyor.

36 Saatte Seattle


20.30
AKŞAM YEMEĞİNİZ, S’IL VOUS PLAIT

Meşhur Fransız aşçıların ünlü otel restoranlarında sunduğu mönüler sizin için sadece özenti ve fahiş fiyat anlamına geliyorsa Loulay’a gittikten sonra fikriniz değişebilir. Thierry Rautureau (Şapkadaki Şef) geleneksel Fransız yemeklerini yerel malzemeler, istiridyeler ve yeni bir yaklaşımla sunuyor. Mergez sosisli, kızarmış sarmısaklı midye (35 TL) leziz bir ikili. Yengeçli pufböreği (22 TL) kırmızıbiber ezmesinden özel bir sosla sunuluyor. Geçen yıl açılan Loulay hem teatral hem de huzurlu bir ortam, üstelik fiyatları uygun.

36 Saatte Seattle

09.00
KAP, KOŞ YA DA SÜRÜKLEN

Assembly Hall, kentin restoran imparatoru Tom Douglas’ın yeni mekânı... Burada kahvaltı adına ne ararsanız bulunuyor. Aceleniz varsa, hemen bir açma (5 TL) ve taze sıkılmış ananas suyunu (12.5 TL) paket yaptırın gittiğiniz yerde atıştırın. Keyif yapmak istiyorsanız aynı çatı altındaki Tanaka San’da Asya tipi brunch sizi bekliyor. Mönüde mayalanmış sebzelerden yapılan börek (27 TL), kızarmış sebzeler (29.5 TL) gibi pek çok seçenek var. Kahvaltıdan sonra üst kata çıkıp masalarda oyun oynayabilir ya da internet devi Amazon’un karşınızdaki görkemli binasını seyredebilirsiniz.

36 Saatte Seattle


11.00
ŞİİR GİBİ CAMLAR

İki yıl önce Seattle Center’da açılan Chihuly Garden and Glass, cam sanatında bir deha olan Dale Chihuly’nin hayret verici enstalasyonlarını sunuyor. Her oda sanki birer tiyatro sahnesi. Oyuncular ise renkli camdan yapılmış, patlarken havada donmuş havai fişekleri andıran koniler, küreler, diskler, denizanaları... Gösteri, bahçede bitki ve cam objelerin iç içe geçtiği zekice tasarımlarla devam ediyor.

36 Saatte Seattle


13.00
YEMEKTE ALOHA

50 numaralı iskeleden West Seattle deniz taksisine atlayın. 17 TL ödeyip 15 dakika sonra Hawaii benzeri bir adaya ulaşın. İskelede kalıp müthiş manzarayı seyretmek istiyorsanız Marination Ma Kai aradığınız mekân. Restoranın mönüsünde Hawaaii-Kore karışımı lezzetler yer alıyor. Sake ile marine edilmiş balık madalyonları (6 TL) tadımlık, en az dört porsiyon istemeniz gerekiyor. Buna kızarmış pilav ve acılı et (16 TL) eklerseniz iki kişilik güzel bir öğlen yemeği olabilir.

15.00
YAĞMUR YA DA GÜNEŞ

Seattle’lıların günlük programını yağmur bile bozamaz. Yağmur bile yağsa, onlara katılıp, yemek sonrasında güzel bir yürüyüş için merkeze otobüsle 20 dakika uzaklıkta Seward Parkı’na gidin. Washington Gölü’nün kıyısındaki 120 hektarlık park dünyanın sayılı yaşlı çam ormanlarından birini içeriyor. Diğer alternatif 50 numaralı iskeleden Wing Luke Müzesi’ne gitmek. Uluslararası Bölge’de, Asya Pasifik Amerikan Deneyimi’nin asırlık binasında hizmet veren müze Smithsonian zincirine dahil. Bölgedeki Asya kökenli göçmenlerin öyküsü multimedya gösterileri, giysiler, sözlü tarih örnekleri, otantik objelerle anlatılıyor. Arzu ederseniz müze bünyesinde düzenlenen yürüyüş turlarına katılabilir, Asyalıların yaşadığı mahallelerde göçmen aileleriyle tanışabilirsiniz.

36 Saatte Seattle


19.00
VAPURLA YEMEĞE

Yemekler kaliteli ve yaratıcı, dekor denizcilik temalı, mekân Union Gölü kıyısındaki özel bir liman, şöminesi benzersiz. Zoi Antonitsas’ın tütsülenmiş kum istiridyesi (28 TL), süzme yoğurt soslu yaban somonu (35 TL) pazılı, soğanlı, erişteli bıldırcını (73 TL) leziz. Fırında közlenmiş patatesleri (19 TL) ve kendi yaptıkları vişne, üzüm turşularını mutlaka tadın.

36 Saatte Seattle


22.00
DANS, ŞARKI SEÇENEKLERİ

Eğlence merkezleri Capitol Hill çevresinde. En popüleri Havana Social Club. Sallanan palmiye yaprakları, altın rengi metal kaplanmış tavanıyla tropik otelleri andıran bu gece kulübünün müşterileri dövmeli, küpeli gençler. Soul, rap dinlerken bir yandan da tekilalarını yudumluyorlar. Daha küçük, samimi bir mekânda canlı müzik dinlemek isterseniz Seattle Living Room Shows, meraklılarına evlerin salonlarında pop konserleri düzenliyor. Mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız (40 TL).

36 Saatte Seattle

11.00
BALLARD’DA BRUNCH
Kent merkezinin kuzeybatısındaki Ballard semti İskandinav stili sakin bir yerleşimdi. Son yıllarda hızla güzel mağazaların, restoranların bulunduğu canlı bir merkeze dönüştü. Renkli mumlar ve not defterleri satan Lucca’nın, zarif cüzdan ve ayakkabılar bulabileceğiniz Re-Soul’ün sokağındaki Stoneburner, kirazlı karoları, ahşap ağırlıklı yemek salonu, köy pazarından alınmış malzemeleriyle Ballard’ın yeni ruhuna çok uygun bir restoran. Peynirli, omletli geleneksel kahvaltı 30 TL, yulaf ezmeli, köfteli, omlet ve kavrulmuş sebzeli ağır mönü 28 TL, çok sağlıklı beslenenlere özel pecorino peyniri ve biberli çıtırlı karalahana salatası 22 TL.

36 Saatte Seattle


12.30
FRYE ŞİMDİ ÇOK POPÜLER
Seattle’lı sanatseverler sürekli koleksiyonda çok ünlü sanat eserleri olmadığı için Frye Art Museum’u pek önemsemez. Oysa son yıllarda açılan geçici sergiler görülmeye değer. Çok ilgi çeken #SocialMedium adlı sergi 4 Ocak’ta sona erecek. Ayrıca kafesindeki Caffe Vita kahvesi, sandviçler ve salatalar da kayda değer. Giriş ücretsiz. Hediyelik alışverişiniz son dakikaya kaldıysa, müzenin mağazasına uğrayın. Burada seramik, mücevher, eşarp, yemek takımı dahil pek çok cazip ürün satılıyor.

NASIL GİDİLİR?
Aralık ayının ikinci haftasında İstanbul’dan Seattle’a bir aktarmalı, gidiş-dönüş biletler British Airways’de 1911 TL’den, KLM’de iki aktarmalı uçuşlar 1891 TL’den başlıyor.

36 SAATTE SEATTLE

 

False