Sessiz sedasız geldi ve gitti

Behzat Ç.’nin sona ermesiyle Ankara’da çekilen dizi sayısı üçe düştü.

Haberin Devamı

Unutma Beni, Beni Affet ve Deniz Yıldızı dizileri ise sezona kaldıkları yerden başladılar. Tiyatro eğitimi konusunda önde gelen üniversiteler ve Devlet Tiyatroları’nın varlığı ile Ankara, adeta oyuncu fabrikası. Ancak tiyatro dışında sektörün yetersiz olması nedeniyle birçok oyuncu kariyerine İstanbul’da devam etmek zorunda kalıyor. Televizyon ve sinema dünyasında Ankara’da eğitim alan yada Ankaralı olan sanatçıların fazlalılığı da bundan. Bu oyuncuların Başkent’te kalabilmesi için özellikle dizi sektörünün Ankara’da gelişmesi gerekiyor. Bu noktada halen devam eden üç diziye bir süre önce de Rüzgarlı Sokak isimli yeni bir dizi daha eklenmişti. Sessiz sedasız Show TV ekranlarında günlük olarak yayına giren dizi, henüz ilk ayını dolduramadan yayından kaldırıldı. Dizinin yayından kaldırılmasına gerekçe ise düşük reytingler oldu.

Haberin Devamı

Sinemaya otosansür

“Sinema Filmlerinin Desteklenmesi” hakkındaki yönetmelikte geçtiğimiz hafta içi değişiklikler yapılmıştı. Bu değişiklikler içinde en çok dikkat çekeni de ‘18 yaş ve üzeri’ sınıflandırılmasına giren filmlerin desteklenmemesi oldu. Bu durum özellikle senaristlerin büyük tepkisine yol açtı. Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR), yürürlüğe giren değişikliğin senaryo ve diyalog yazarlarının özgürlük alanına ve yaratıcılıklarına indirilen büyük bir darbe olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada yürürlüğe giren değişikliklerle, çoğunluğunu sinema meslek birliği temsilcilerinin oluşturduğu Destekleme Kurulu’nun yetkilerinin azaltıldığı ve proje içeriklerine bakanlığın müdahale alanının genişletildiği ifade edildi. Bu değişiklik otosansür olarak nitelendi. Senaristbir, Bakanlık’ı sinema meslek birlikleriyle ortak bir çalışma yaparak söz konusu yönetmelik değişikliğini tekrar gözden geçirmeye davet etti. Umarım Bakanlık bu çağrıyı dikkate alır.

Eküriler

Mankenlikten şarkıcılığa geçen isimlerden Tuğba Özay, Models of Fashion yarışmasında jüri olmak için Ankara’ya geldi. Ancak Özay, yarışma başladıktan iki saat sonra geceye katılabildi. Gelir gelmez de iki şarkı söyledi. Özay, yarışmanın yapıldığı salona girişinde CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün’le karşılaştı. İkili arasında hoş bir sohbet geçti. Aygün, bir dönem Tuğba Özay’la eküri gibi olduklarını belirtti. Sinan Aygün, Ticaret Odası Başkanı olduğu dönemde kendisinin bir çok açılışa katıldığını, bu açılışlarda da çok kez manken olarak Tuğba Özay’ın yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çankaya ve Yenimahalle dışında eser yok

2013’ü geride bırakmaya yalnızca iki gün kaldı. Daha önce de yazdığım gibi Ankara, yeni yılı önceki yıllara göre daha sönük karşılayacak. AVM’ler ve Çankaya ile Yenimahalle dışında şehrin geri kalanında yeni yıl heyecanından eser yok. Kuğulu Park, Çankaya Belediyesi’nin ışıklandırmasıyla rengarenk bir görüntüye sahip oldu. Benzer bir görüntü de Yenimahalle’deki Çarşı Caddesi’nde. Cadde, boydan boya Yenimahalle Belediyesi tarafından ışıklandırılarak güzel bir görüntüye kavuşturuldu. Bu yıl otellerdeki programların da çok tatmin edici olduğu söylenemez. Geçtiğimiz yıl Gülben Ergen, Bengü, Soner Sarıkabadayı gibi isimler sahne almıştı. Bu yıl ise Ziynet Sali ve Ayhan Sicimoğlu en önemli iki isim olarak öne çıkıyor.

Yazarın Tüm Yazıları