Şanlıurfa'da mozaik çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada mozaik çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 20:21

Türkiye ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle başlatılan ve 3 gün sürecek olan ‘Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’ Şanlıurfa Arkeolojik Müzesinde başladı.

Haberin Devamı

TURİZME katkı sağlamak ve tarihi değerleri korumak için Türkiye ve AB desteğinde başlatılan; ‘Şanlıurfa´da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi’nin bir ayağı olan ‘Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’ Şanlıurfa Arkeolojik Müzesinde başladı. Üç gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan ressam Prof Dr. Devrim Erbil, “Sanat tecrübesinde bir birikimi olarak bugün burada konuşuyorum. Şanlıurfa tarihi bir gün yaşıyor. Bugün mozaikler sahipleniyor. Bir kent bu mozaiklere sahip çıkıyor. AB katkılarıyla burada olağanüstü bir mozaik bayramı yaşanıyor. Burada emeği geçenleri kutluyorum Gelecekte Şanlıurfa’nın sanat kenti olması için yerel yöneticiler ve bizlerde elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘MOZAİKLER BÖLGENİN EN ÖNEMLİ DEĞERİ’

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentin bir medeniyet ve kültür şehri olduğunu söyledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de “Şanlıurfa medeniyetlerin sadece iz bıraktığı mozaik değildir. Arkeolojik olarak bugün ülkemizde belki de dünyada en zengin illerden birisidir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yapmış olduğu Arkeoloji müzesinde sergilenen eserler ile ne kadar zengin bir ilde olduğumuzu bize zaman dilimleri içerisinde gösterme fırsatı veriyor. Mozaikler bu bölgenin önemli değerleridir. Bizler de bölge yetkilileri olarak bölgemizin bu zenginliklerini işbirliği içerisinde geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Açılışta Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal da ‘Urfa Edessa Mozaikleri’ konulu bir sunum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!