Saldırıyı önleyen lastikçi konuştu: Üzerinde çok fazla kıyafet vardı

Güncelleme Tarihi:

Saldırıyı önleyen lastikçi konuştu: Üzerinde çok fazla kıyafet vardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 16:03

İstanbul Bahçelievler’de dün ele geçen 60 kilo bombanın balık taşımakta kullanılan köpük kutularının içine konulmuş yangın tüplerine yerleştirildiği ortaya çıktı. Bombaların da fabrikasyon RDX, PTN ve HMX karışımı olduğu, etkiyi arttırmak için çivi, demir bilye konulduğu tespit edildi. Bomba yüklü minibüste yakalanan PKK’lıyla bağlantılı 3’ü kadın 8 kişi daha gözaltına alındı. Patlayıcı yüklü minibüsle ilgili ihbarı yapan görgü şahidi ise, olay anını anlattı. Saldırıyı planlayan şahsın lastik tamiri için kendilerine başvurduğunu ifade eden olayın tanığı, “Hava ısısına göre çok fazla kıyafet vardı üzerinde. Konuşmasında duraklamalar vardı, uyuşturucu kullanmış gibiydi. Ondan dolayı şüphelendik” dedi. 

Haberin Devamı

MİT, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin koordinesinde Bahçelievler’de park halindeki minibüse yönelik operasyonda 60 kilo uzaktan kumanda düzenekli bomba bulunmuştu. Bir süredir yapılan takibin ardından düzenlenen operasyonda minibüsten inince yakalanan PKK’lının bombaları kırsal alandan getirdiği belirlendi. Bombaların İstanbul’da hazırlanarak minibüse yerleştirildiği saptandı. Ekipler, gözaltına alınan PKK’lıyla bağlantılı 3’ü kadın 8 kişiyi de gece boyunca süren operasyonla gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonlarını sürdürürken, Polis Kriminal Laboratuvarında incelemesi devam eden bombanın içeriği de netleşti. Balık taşımakta kullanılan köpük kutuları içine konulmuş yangın tüplerine yerleştirildiği anlaşılan bombanın fabrikasyon RDX, PTN ve HMX karışımı olduğu tespit edildi. Teröristlerin bombanın etkisini arttırmak için çivi ve demir bilye koydukları da saptandı. Polis, minibüste bombaya müdahale ederken uzaktan kumanda ile patlatılmaması için sinyal kesici Jammer cihazı kullandığı belirtildi. Polis noktasına yönelik saldırı hazırlığında oldukları belirtilen 9 kişinin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi. Bombanın, Beşiktaş’ta 39 polisin şehit edildiği bombalı saldırıda kullanılan bombayla benzerlik taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

"ÜZERİNDE ÇOK FAZLA KIYAFET VARDI"

Bomba yüklü aracı polise ihbar eden görgü tanığı esnaf olay anını İHA'ya anlattı. Saldırıyı planlayan kişinin lastik tamiri nedeniyle kendilerine başvurduğunu söyleyen esnaf, "İlk bize geldiler. Lastiğinin patlamış olduğunu söyledi. Biz de ekip arkadaşlarımızdan birini görevlendirdik. Hava ısısına göre çok fazla kıyafet vardı üzerinde. Konuşmasında duraklamalar vardı. Uyuşturucu kullanmış gibiydi. Ondan dolayı şüphelendik. Buradan bir komşumuza rica ettik. Mal indiriyorduk, telefonum üzerimde değildi. Arkadaşımız polisi arayıp ihbar etti. Gittiğimizde polis arkadaşlar gelmişti. Bizim bilerek yaptığımız bir şey yoktu. Bomba aklımızın ucundan bile geçen bir şey değildi. Emniyetteki arkadaşlar olay yerini çevreleyince biz olayın ciddiyetinin farkına vardık. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!