Saldırıdan sonra bile başkanı tehdit ettiler

Güncelleme Tarihi:

Saldırıdan sonra bile başkanı tehdit ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 13:46

Türk dönerci baba ve oğlun hayatın kurtardığı Altena Belediye Başkanı Andreas Hollstein, bıçaklı saldırı ve aldığı tehditlere rağmen yakın koruma almayı reddetti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ‘mülteci dostu’ olarak tanınan Altena Belediye Başkanı Andreas Hollstein, saldırıya uğramasına rağmen yakın koruma almayı kabul etmedi. Başkan Hollstein, yakın koruma teklifini, “Halk ile aramdaki iletişimi engeller” gerekçesiyle reddetti.
Pazartesi akşamı döner almak için girdiği büfede bıçaklı saldırıya uğrayan 54 yaşındaki Başkan Hollstein, büfe sahipleri baba-oğlu Abdullah ve Ahmet Demir’in yardımıyla saldırganın elinden kurtulmuştu. Emniyetin yakın koruma önerisini kabul etmeyen Hollstein, “Ben 17 bin nüfuslu bir şehrin belediye başkanıyım. Koruma benim halk ile doğrudan iletişim kurmamı engeller. Ben halkla konuşup onların fikirlerini duymak istiyorum. Yakın koruma istemiyorum” dedi.

O OLAYDAN SONRA DA TEHDİT EDİLDİ
Sağlık durumunun iyi olduğunu ancak uzun sürede psikolojik olarak saldırıdan nasıl etkileneceğini bilemediğini belirten Başkan Hollstein “Saldırıdan sonra da küfür ve hakaret içeren tehdit mailleri aldım. Siyasete şiddet, küfür ve hakarete yer vermememiz gerekir” dedi. Hollstein, mültecilere yönelik şimdiye kadar yaptığı siyaseti sürdüreceğini ve politikasında bir değişiklik yapmayacağını da kaydetti.

Haberin Devamı

Saldırıdan sonra bile başkanı tehdit ettiler

SALDIRGAN CEZAEVİNE KONULDU
Abdullah ve Ahmet Demir’in etkisiz hale getirip polise teslim ettiği saldırgan tutuklandı. 56 yaşındaki duvar ustası saldırgan Werner S., polis ve savcılık sorgusunda susma hakkını kullandı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Werner S., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık, saldıran hakkında halk arasında kin ile nefret yaymak ve cinayete teşebbüsten soruşturma başlattı.

ALTENA HALKI PROTESTO ETTİ
Başkana yönelik bıçaklı saldırı ile yabancılara yönelik körüklenen kin ve nefreti kınamak için önceki akşam çok sayıda Altenalı sokağa çıktı. Karanlıkta ellerinde mumlarla sokağa dökülen Altenalılar, başkanlarına destek verdi.

BAKMADAN GEÇME!