Åžahsiyetsiz oynuyorlar

F.Bahçe ve G.Saray'ın deplasmanlardaki başarısızlığının sebebi nedir?

Haberin Devamı

Ä°KÄ° takımın da becerikli diye nitelendirilen oyuncuları iÅŸ yapamıyor. Becerili diye nitelendirilen oyuncular sahada yok. Fenerbahçe'nin zayıf bir orta sahası var. Topu kaybetmemek için sürekli geriye oynayan bir orta saha ne yapar? Ä°leriye doÄŸru ÅŸiÅŸirilen bilinçsizce toplarla sonuca gitmek mümkün deÄŸil. Serseri mayın gibi atılan toplar var. Ä°sabetli pas yok. Bu bakımdan da iyi futbol beklemek Fenerbahçe açısından çok lüks.       Â

Galatasaray'a dönüyoruz. Bütün golleri yabancılar atıyor. Yabancılarını çıkarın, sarı kırmızılılar da vasat bir takım olur. Onlar da Fenerbahçe gibi top kullanamıyor. Hem süratli değiller hem de çabuk oynayamıyorlar. İyi de top kullanamıyorlar. Paslar yerini bulmuyor.

İkili mücadelelerde ayakta kalamıyorlar. Kötü takım olunca, deplasmanda maç kazanmak da zorlaşıyor. Fenerbahçe de Galatasaray da iç sahada bir şekilde oyunu koparıyorlar ama dışarıda şahsiyetsiz oynadıkları için tel tel dökülüyorlar.

Gol atması mümkün değil

 A.Gücü önünde 30 kez topla buluşan ve sadece 1 şut atabilen Güiza, gol atmayı niçin unuttu?

FENERBAHÇE
'de Güiza, bir maçta 30 kez topla buluşmuşsa bu büyük başarı. Fenerbahçe'de oyuncular önlerinde bir santrforun oynadığının farkında değil. Onların kafasında dikine oynamak yok.

Yan pas, geri pas. O kadar. Güiza ne yapabilir? Kendisine doğru şişirilen topları alabilmek için çırpınıyor. Dört savunma oyuncusu arasında yalnız bırakılmış. Hep söyledim. İçeride de dışarıda da Güiza ile Semih birlikte oynamalı. Semih sakat. O zaman Alex ona daha yakın oynar,

Emre de çizgiden içeri alınır. Emre'den bu şekilde faydalanırsın. O da yanlamasına oynuyor ama dikine oynatılabilir. O yeteneği var. Ama bir gerçek var ki, bu sistem, bu oyun tarzıyla, bu kadar beceriksiz adamla Güiza'nın gol atması mümkün değil. Atarsa da sürpriz olur. Zaten gol sıkıntısı çektiği için her maça moralsiz çıkıyor.

Skibbe ile devam edilmeli

Devre arasında Skibbe ile yolların ayrılması gündemde. Galatasaray'a hoca değişikliği ne getirir?

GALATASARAY
Yönetimi ne düşünüyor o önemli. teknik direktör Skibbe'nin yerine getireceği isim belli mi, değil mi? Bunun için bir şey diyemeyiz. Yeni hoca takıma iki, üç maç hava verir.

O zaman hocanın gözüne girebilmek için oyuncular daha fazla çalışır ama birkaç hafta sonra herşey normale döner. Türkiye'de bu böyledir ve bu çark hep böyle dönmüştür.

Skibbe ile devam etmek daha mantıklı. Düzgün bir takım çıkarıyor sahaya. Ufak tefek yanlışlıklar yapmıyor değil. Ama, sahadaki oyuncuların da yeteneklerini daha fazla göstermeleri gerekiyor.

Galatasaray, elindeki kadroya rağmen çok kötü oynuyor. İyi netice alınmadığı zaman her zaman olduğu gibi hoca eleştirilir. Oyuncularla yola devam edileceğine göre her zaman hoca hedeftedir.

Bu sadece Türkiye'de böyle değil. Dünyanın her yerinde ilk ipi çekilen teknik direktörler olur.

Kalitesi ortaya çıktı

Mustafa Denizli, Tello'yu Beşiktaş'ın saha içindeki lideri mi yaptı?

ESKÄ°ÅžEHÄ°RSPOR
galibiyetinde Tello başroldeydi. Oyun görüşü, ayağındaki top hakimiyeti, pasları ve performansıyla neticeyi belirleyen adam oldu. Beşiktaş'ta üç- dört isim var liderliğe soyunabilecek tarzda. Liderlik ne demek? Diğerlerinden fazla iş yapmak demek, daha fazla performans sergilemek demek, daha etkili olmak ve iş bitiren adamlığa soyunmak demek.

Her oyuncuyu sevdiği yerde oynatırsan daha fazla verim alırsın. Bu da takıma olumlu yansır. Doğrusu bu. Mustafa Denizli, Tello'ya serbestlik verdi. Ertuğrul Sağlam, Şilili oyuncuyu sol beke hapsediyordu. Mustafa Denizli, en iyi kararı verdi.

Tello, topa vurabilen, iyi top kesebilen ve asist yapabilen bir oyuncu. Olağanüstü yetenekli değil ama kafası oyuna çalışan ve ne yaptığını bilen bir yapıya sahip. Denizli'nin gelişi en çok Tello'ya yaradı ve kalitesini gösterdi.

Yattara takıntısı bitmeli

 Trabzonspor, kritik maçları niçin kazanamıyor?

ONLARDA
da aynı dert var. Gol sıkıntısı çekiyorlar. Yattara önemli bir oyuncu ama iyi bir form grafiği çizemiyor. Düşüş içinde. Ersun Yanal'ın bana göre Yattara konusunda hatası ve takıntısı var. Onu sürekli oyundan alıyor. Yattara, yavaş yavaş ısınacak, keyif alacak ve o zaman da iş yapacak. Bu adamın yapısı bu. Yattara'yı oyundan çıkarmayacaksın. Kazanacaksın. Kötü de oynasa, oynat. Sahada kalanlar ondan iyi mi?

Gökhan Ünal da hazır değil. Umut ise kendi kendisiyle kavga ediyor. Hakemle çok diyaloğa giriyor. Devamlı itiraz halinde. Kendisini bozuyor. Sivas çok mücadele eden ve koşan bir takım. Trabzonspor, kötü bir takıma puan kaybetmedi. Avni Aker'de bu kadar dirençli bir takım son dönemde seyretmedim. Sivasspor'a karşı oynamak zor. Trabzonspor da zorlu bir rakibe takıldı.

Yazarın Tüm Yazıları