Rıhtımlar üstünde

FENERBAHÇE taraftarı, kendisini ‘jiletlenmiş’ gibi hissediyor.. Acı, heyecan, zevk, ıstırap, tekmili birden..

Müslüm Gürses’in konserlerine gitseniz, bu kadarını birarada bulamazsınız.. Sigara tüketimi anında artıyor, ‘isordil’ aranan ilaç oluyor.. Hemen hemen her maça 1-0 yenik başlamak, bu muhteşem seyirciyi ‘kalp hastası’ yapmak, adetten midir?

Ankaragücü, ununu elemiş, eleğini asmış bir takım.. Düşme tehlikesi yok, UEFA Kupası’na katılma şansı da.. Oyun düzeni belli, tehlikeli oyuncuları da.. Karşısında koca bir 45 dakika boyunca ne önlem alabiliyor, ne doğru dürüst futbol oynayabiliyorsun.. Diyeceksiniz ki, Yılmaz’ın attığı enfes frikik dışında Ankaragücü’nün Fenerbahçe kalesine şutu yok! Peki, Fenerbahçe’nin ilk yarıda kaç tane? Bu bölümde takım tel tel dökülüyor, yıldızlar ayakta uyuyor.. Eskiden, Nobre, Hooijdonk, Ümit Özat, Tuncay dörtlüsünden ikisinin iyi oynaması maçı erkenden kurtarmaya yeterdi.. Bırakın ikisini, teki bile iyi değil, bu ıstırap dolu dakikalarda..

Yüzmüş yüzmüş, işin kuyruğuna gelmişsin.. Sofra hazır.. Bonfileler, biftekler, pirzolalar emrinde.. Sen diyorsun ki, ‘stresten midem ağrıyor. Ben bu yemeği şimdilik yiyemeyeceğim..’ Hadi canım sen de! Ne stresi? Koskoca profesyonellersiniz.. Milyonlarca doları ceplerinize koyarken, hayal bile edemeyeceğiniz hayatları yaşarken stres duyuyor musunuz?

50 bin rejisör

İkinci yarıya Fenerbahçe, Tuncay’ın yerine Semih’i alarak başlıyor.. Ve o Semih, sahaya adımını attıktan bir dakika sonra Fenerbahçe’yi beraberliğe ulaştıran golü kaydediyor.. Umuda yeniden yolculuk gündemde.. Bu yolculuğun filmini yöneten rejisör, seyirci.. Yani, tam tamına 50 bin rejisör var, 11 tane de aktör.. Aktörlerin içinde Marlon Brando rolüne en fazla yakışan Hooijdonk, akıl dolu frikik ve güzel bir kafa golüyle ‘rıhtımlar üstünde’ filmini unutulmayacak sonla noktalıyor.. İlk 45 dakikası seyirciyi ‘ruh hastası’ yapan, ikinci yarısı zevk ve heyecandan tiril tiril titreten maç, Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını son iki haftaya taşıdığı müsabaka olarak Süper Lig tarihindeki yerini alıyor..

Bu iş, nereye kadar gider? Öyle anlaşılıyor ki, heyecan son maçın 90’ıncı dakikasına dek sürecek.. Fenerbahçe belki şampiyon olacak ama, milyonlarca taraftarın çoğu ya ruhi tedavi görecek, ya da enfaktüs geçirecek.. Kimse palavra atmasın, gerçek böyle!
Yazarın Tüm Yazıları