Potaya can verdi

Siyah beyazlı kulüp, oluşturduğu iddialı kadro, Türk sporuna kazandırdığı BJK Akatlar Spor ve Kültür Merkezi ile büyük bir hamle yaptı.

Spor kulüplerinin ekonomik sıkıntı nedeniyle müessese kulüplerine bıraktığı Türk basketbolunda yeniden ‘Ben de varım’ dedi ve bugün zirveye oynuyor.

TÜRKİYE Basketbol Ligi bir devrim yaşıyor. Beşiktaş ile Fenerbahçe tabuları birer birer yıkıyor. Son dönemde bir gelenek vardı; Efes Pilsen ile Ülker rakiplerinden kopar, sezonu başabaş götürür, sonunda da biri şampiyon olurdu. Ancak geçen yıldan bu yana TBL değişmeye başladı. Bu değişimin başrolünü de Beşiktaş üstlendi. Beşiktaş, Türk basketboluna yeni bir soluk ve yeni bir canlılık getirdi. Spor kulüplerinin ekonomik sıkıntı nedeniyle müessese kulüplerine bıraktığı Türk basketbolunda yeniden ‘Ben de varım’ dedi ve bugün zirveye oynuyor.

Büyük hamle

Beşiktaş eski başkanı Serdar Bilgili’nin, menajer Zeki Can’la basketbol şubesinde geçen yıl başlattığı atılıma, siyah beyazlı kulüpte başkanlık koltuğunun yeni sahibi Yıldırım Demirerön, şube sorumlusu Kemal Gencer’le birlikte büyük destek verdi. Amatör şubelerine kilit vurma noktasına gelen üç büyükler içinde geçen yıl Beşiktaş en çarpıcı kararı alıp, basketbola yeni yatırımlar yaptı. Güçlü bir kadro oluşturdu. Geçen yıl spor kulübü olarak TBL’nin en göze batan takımı oldu, iki müessese kulübüne kafa tuttu. En büyük hamleyi de BJK Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’ni hem kulübe hem de Türk sporuna kazandırarak yaptı.

Spor şöleni

Önceki gün Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde Beşiktaş voleybol ve basketbol takımlarının maçları sırasında dolu tribünler önünde büyük bir spor şölenine imza atıldı. Bu maçlarda Beşiktaş rakiplerini yenerken en anlamlı galibiyeti erkek basketbol takımı aldı. Beşiktaş, Ülkerspor gibi son döneme damga vuran bir müessese takımı karşısında aldığı galibiyetle, neler yapabileceğini gözler önüne serdi.

Beşiktaş bugün, TBL’de kendisiyle aynı puana sahip lider Efes Pilsen’in ardından sadece 2 yenilgi ve averajla ikinci sırada. 13 haftalık ligin ilk yarısı sonunda lider Efes Pilsen’in de, üçüncü sıradaki Ülkerspor’un da 2’şer yenilgileri var. Bu tablo Beşiktaş’ın basketbolda geldiği nokta ve yakaladığı başarının bir kanıtı.

Neler kazandırdı?

İşte Beşiktaş’ın basketbol hamlesi ve hem kendine hem de Türk basketboluna kazandırdıklarının özeti...

1- Lige çekişme, heyecan geldi.

2- Rekabet kaliteyi yükseltti.

3- Yeni salon kazanıldı.

4- Tribünler dolmaya başladı ve renklendi.

5- Sporseverlerin basketbola ilgisi arttı.

6- TV ve reklam geliri yükseldi.

Gurur tablosu

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’i hasta yatağından basketbol heyecanı kaldırdı. Doktoru tarafından evinde 1 hafta dinlenmesi ön görülen Demirören, önceki gün eşi Revna ve çocuklarını yanına alarak Akatlar Spor Kompleksi’ne geldi. Yıldırım Demirören, Ülker galibiyeti sonrası menajer Zeki Can, antrenör İhsan Bayülken ve basketbolcuların sevincine ortak oldu. Demirören, ‘Basketbol takımı ile gurur duyuyorum’ dedi.
Yazarın Tüm Yazıları