Popvirüs

Lale BARÇIN İMER
Haberin Devamı

Karanlık sokakların çirkin çocukları

Biz onu zaten 'Ben ölmeden önce' isimli şarkısı ile sevmiştik. O günden bu yana Fatih Erdemci'nin ilk albümünü ne zaman piyasaya süreceğini merak edenlerdendim... Ve sonunda albümü çıkardı... Gerçi herkesin Fatih Erdemci'den beklentisi yüksekti. Böyle bir durum her müzisyenin üstünde bir baskı yaratır. Bence Fatih Erdemci'de de öyle oldu. Ancak Allah'tan bu albümüne yansımamış. Erdemci 'Yaşamak Zor' isimli ilk albümüyle profesyonel müzik hayatına iyi bir şekilde adım atıyor... Fatih Erdemci'nin hem güçlü bir sesi var bence hem de beste yeteneği... Üstelik şiirsel de bir anlatımı... ve bir şeyi daha iyi yapıyor, o da gitar çalmayı... Eh bu kadar iyi 'şey' biraraya gelince ortaya kötü bir albümün çıkması mümkün değil bence...10 parçadan 7'sini beğendim diyebilirim. Düzenlemelerde Tansel Doğanay başarılı bir iş çıkarmış. Favori parçalarımın başında 'Yaşamak Zor', 'Profesyonel' (bu en çok beğendim), 'Son Umudum', 'Karanlık sokakların çirkin çocukları' ve 'Yorgunum' geliyor...

KAPAĞI BOŞVERİN

Albümde pek çok enstrüman akustik olarak kaydedilmiş, bu da albüme 'kalite' katmış doğrusu... Sesini çok iyi kullanabilen bir şarkıcı Fatih Erdemci aynı zamanda... Hemen her parçada farklı bir yorum bulabilirsiniz. Erdemci söz yazmak konusunda da oldukça etkileyici bir üsluba sahip. Genç müzisyeni şu açıdan da çok önemsiyorum : Ülkemizde Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok gibi 'şarkı yazarları' pek yetişmiyor. Abartmayalım, ama Fatih Erdemci bu konuda ilerisi için büyük umutlar vaad ediyor. Onların izinde yürüyen genç müzisyenlerin yetişmesini desteklemekten yanayız elbette.

Fatih Erdemci'nin albümünde tek hoşuma gitmeyen bir şey var, o da maalesef kapağı. İnsanın aklına yanlış şeyler geliyor... Bir sonraki baskıda acilen değiştirilmesi dileği ile siz bu seferlik kapağı boş verin, içeriğine bakın derim.

Yazarın Tüm Yazıları