Piyasalar hareketli, Dolar ve Euro güne böyle başladı

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar hareketli, Dolar ve Euro güne böyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 09:40

Güne yükselişle başlayan dolar fiyatları, 3.97 seviyesinin üzerini gördükten sonra 3.96 TL'nin altını gördü. Euro ise, 4.70 seviyesinde hareket ediyor. Sterlin/TL ise tarihi rekorunu yeniledi. Jeopolitik ve diplomatik gelişmeler izleniyor.

Haberin Devamı

Yeni haftaya pozitif bir başlangıç yapan Türk Lirası, Reza Zarrab davasına ilişkin gelişmelerin ardından ve ABD'de vergi indirimleri yasa tasarısının Senato komisyonundan geçmesiyle birlikte kademeli olarak değer kaybetti.

Dolar/TL yeni günde en yüksek 3.9741 TL'yi görürken, saat 09.33 itibarıyla 3.9582 seviyesindeydi. Euro/TL ise en yüksek 4.7108 seviyesini görürken, şu dakikalarda 4.6954 TL'den işlem gördü. Euro/dolar da 1.1860 civarında bulunuyor.

Dolar Endeksi (DXY) Pazartesi gördüğü iki ayın dip seviyesi olan 92.496'dan toparlanırken, bu sabah dün akşama kıyasla yatay seyir ile 93.2 civarında bulunuyor.

Piyasalarda enflasyonda yükseliş, TL'deki değer kaybının enflasyon üzerinde önümüzdeki dönemde baskı yaratabileceği endişesi, AB, ABD ve NATO ile ilişkilerin gerilmesi, jeopolitik gelişmeler yakından takip ediliyor.

Haberin Devamı

STERLİN REKOR KIRDI

Sterlin, Türk Lirası karşısında 5.3130 ile yeni tarihi rekorunu kırdı. Sterlin şu sıralarda 5.3011 TL'de hareket ediyor.

GÖZLER REZA ZARRAB DAVASINDA

New York'ta görülen kritik dava başladı. Davanın savcısı, Reza Zarrab'ın suçunu kabul ettiğini ve tanıklık yapacağını açıkladı. Davada Hakan Atilla'nın avukatları, Reza Zarrab'ın hapis cezasından kurtulmak için yalan söylediğini savundu.

BU VERİLER TAKİP EDİLECEK

Yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın konuşması, Fed Bej Kitap raporu ile ABD'de büyümesinin takip edilecek.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil/bono getirilerinde bir toparlanma yaşansa da kısa vadeli tahvil getirileri 2009'dan bu yana en yüksek seviyelerdeki seyrini sürdürüyor.

Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 12.47, valörde saat 1714'te yüzde 12.56 seviyesindeydi. Öte yandan gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 13.80 seviyesindeydi.

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!