‘Pazar akşamı bitsin’de uzlaştılar

Güncelleme Tarihi:

‘Pazar akşamı bitsin’de uzlaştılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 14:48

Almanya’da koalisyon hedefiyle dört haftadan beri toplantılar yapan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmelerin bu akşam sonuçlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

PARTİLERİN cuma sabahına kadar 15 saat boyunca yaptıkları görüşmelerde anlaşma sağlayamamalarının ardından müzakereler uzatılmıştı. Bunun üzerine CDU Genel Başbakanı ve Başbakan Angela Merkel, Yeşiller ve FDP’nin müzakere heyeti başkanlarıyla görüştü. Temaslarda yeni bir takvim oluşturularak görüşmelerin pazar akşamına kadar sürmesine ilişkin planlama yapıldı. FDP Genel Başkanı Yardımcısı Wolfgang Kubicki, “Tüm katılımcılar bu konunun bugün 18.00’de tamamlanacağını biliyor” dedi.

CDU’DA BİR ARAYA GELDİLER
Taraflar bugün CDU Genel Merkezi’nde bir araya gelerek ön görüşmelere devam etti. Görüşme öncesinde açıklama yapan CDU/CSU Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, ön görüşmelerle yeterince zaman geçirildiğini belirterek, “Ülkemizdeki insanlar şimdi görüşmelerde ilerleme sağlanmasını bekliyor. Ben hala olumlu bakıyorum” dedi. Kauder, tüm tarafların bu akşam görüşmelerden bir sonuç çıkacağına inandıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!