Otomobilin arkasında sürüklenen köpeğe el konuldu, sürücüye 526 lira ceza kesildi

Güncelleme Tarihi:

Otomobilin arkasında sürüklenen köpeğe el konuldu, sürücüye 526 lira ceza kesildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 14:18

Otomobilin arkasında sürüklenen köpeğe el konuldu, sürücüye 526 lira ceza kesildi

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde otomobilin arkasına iple bağlanarak götürülen köpek, barınağa alındı. Köpeğin sahibine M.V.'ye 526 TL para cezası kesildi.
Çorlu İlçesi'nin Hıdırağa Mahallesi'nde hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürüldüğü gören bir kişi bunun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı. Polisi arayıp bilgi veren aynı kişi Çorlu Belediye Başkanlığı'na fotoğrafı e-mail ile gönderip, sürücüsünün bulunup gerekli işlemin yapılmasını istedi. Otomobil arkasına bağlanarak köpeğin sürüklenmesi fotoğraflarını gören Doğa ve Hayvanseverler Derneği üyeleri de, internet siteleri aracılığıyla otomobilin plakasını verip, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobilin sürücüsü M.V.'yi yakalayarak gözaltına alarak hakkında işlem başlattı. M.V., savunmasında köpeğin kendisine ait olduğunu belirterek, "İki gün önce köpeğim çalınmıştı. Onu arayıp buldum, iki sokak ötedeki evime götürürken büyük olduğu için arabanın içine koyamadım. Bir sokaktan diğerine götürüyordum, kesinlikle köpeğime eziyet etmedim" iddiasında bulundu.
Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından köpek Hıdırağa Mahallesi'ndeki M.V.'nin evinde alınarak Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'da getirildi. Burada muayene edilen köpeğe gerekli tedavileri yapıldı. Çorlu Belediyesi veteriner hekimi Ahmet Çavdar, köpeğin el konulduğunu ve tedavisine başlandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Gelen ihbar ile aracın arkasına iple bağlanan köpeğe aracın plakasından ulaştık. Araç ve köpeğin sahibine cezaiyi işlem uyguladık ve köpeğe el koyduk. Köpeğin ayaklarında sürünmeye bağlı olarak yaralar var. Çok uzun olmamak ile birlikte köpek bir süre sürüklenmiş. Yaraları çok ciddi boyutta değil. Şuan için tedavisini başladığımız için hızlı bir şekilde hayvanı kurtarıp, hayvan bakım evimiz tarafından kısırlaştırılıp sahiplenecektir."
Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu sürücü V.D.'ye ilk olarak kanunun, 'Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek' maddesi gereği 526 TL para cezası uyguladı. Önümüzdeki günlerde kurulan yeniden toplanıp ikinci bir ceza uygulamasını görüşeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!