Öğrenci filmleri izleyiciyle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 10:10

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluşuyor

Haberin Devamı

CONTACT Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nin dördüncüsü bu yıl 23-27 Ekim tarihleri arasında Yaşar Üniversitesinin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanından bin 780 öğrenci filminin başvurduğu ve seçilen 12 finalistin yarışacağı festival, 23 Ekim akşamı yapılacak olan açılış töreniyle resmen başlayacak. Festivale, Almanya, Hindistan, Arjantin, Belçika, Lübnan, Çin, Polonya, Türkiye ve Avustralya’dan 12 finalist katılacak. Animasyon, belgesel ve kurmaca kategorilerinde olan filmler Yaşar Üniversitesi, Sony ve SenEDIT tarafından sunulan en iyi film, en iyi görsel anlatım ve en iyi film öyküsü ödülleri ile öğrenci jürisinin seçeceği en iyi film ödülü için yarışacak. Gösterim programındaki okul seçkilerinde Portekiz’den Escola Das Artes - Universidade Católica Portuguesa (Portekiz Katolik Üniversitesi - Sanat Fakültesi),  Türkiye’den ise Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinden öğrenci filmleri yer alacak. Yaşar Üniversitesi, her yıl yurtdışından davet edilen bir konuk sinema okulunun öğrenci ve öğretim üyelerini ağırlıyor. Bu yılın konuk okulu Fransa’dan La Femis. Festivalin Avrupa’nın en köklü sinema okullarından biri olan La Femis’e ayrılmış bölümlerinde okulun öğrenci filmleri seçkisi, yönetmenleriyle söyleşi ve akademisyenlerinin seminerleri yer alıyor. 

JÜRİ BELİRLEYECEK

Yarışmada ödül alacak filmleri belirleyecek jüride yurtiçi ve yurtdışından akademisyen, oyuncu ve yönetmenler yer alacak. Jürideki isimler La Femis’ten Yves Thomas, Böcek Yapım’ın sahibi Oğuz Peri, Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melis Behlil, Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve oyuncu Nilay Erdönmez. Festivalin bu yılki sponsorları ise; İzmir Fransız Kültür Merkezi, Sony, SenEDIT, Karaca Otel ve La Puerta.

Festival, 27 Ekim akşamı yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!