Maraş tarhanalı karnabahar ve yerfıstıklı sos

Haziran ayında, henüz yaşken çerezle dürüm yapılıp yenen Maraş tarhanasını karnabahar kızartmasında kullanıp acılı ekşili yerfıstığı sosuyla servis ettim bu hafta.

Haberin Devamı

Yapılışı

¬ Karnabaharları yıkayın ve dağılmaması için saplarını tamamen koparmadan, iri lokmalar halinde doğrayın. Küçük bir tencereyi suyla doldurup tuz katın ve su kaynayınca, karnabahar parçalarını ekleyin. Fazla yumuşamaması için karnabaharları dişe gelir hale geldiklerinde
çıkartıp süzgece alın.
¬ Sos için fıstıkların iç ve dış kabuklarını soyun, yaklaşık 100 gr. kadarını mutfak robotuna alın. Limon suyu, biber salçası, sarmısak, sumak, zeytinyağı, şeker, su ve tuzu ekleyip iyice çekin. Hafif pütürlü bir kıvam aldığında çıkartıp bir kaba alın. Sürülebilir kıvamda olması için gerekirse biraz daha su ekleyin.
¬ Cips tarhanayı havanda güzelce dövüp iyice inceltin (Tarhananız ne kadar inceyse o kadar rahat ufalanacaktır). Ufalanmış tarhanayı
çukur bir tabağa alın.
¬ Yumurtaları bir kâsede çırpın. Başka bir kapta karnabaharları iyice unlayın. Onları sonra tek tek, önce yumurtaya, daha sonra da tarhanaya bulayıp başka bir tabağa güzelce dizin.
¬ Bir tavada yağı hafifçe kızdırın. Panelediğiniz sebzeleri fazla yanmamasına dikkat ederek kızartın, altın sarısı olduğunda kâğıt peçete serili bir tabağa alın. Yerfıstıklı sosunuzla beraber servis edin.

Haberin Devamı

Maraş tarhanalı karnabahar ve yerfıstıklı sos

Yazarın Tüm Yazıları