Lamborghini'den bütçe dostu araç mı geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Lamborghiniden bütçe dostu araç mı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 09:40

Lamborghini'nin, giriş modeli olacak yeni bir kompakt süper otomobil üreteceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Lamborghini Huracan'a "giriş modeli" demek komik olacaktır. 580 bg'lik (427 kW) spor otomobil gücünü 5.2 litrelik azılı bir V10'dan alıyor. Süper otomobilin 0-96 km/s hızlanması ise sadece 2.8 saniye sürüyor. Sonuç olarak 203,000 $'lık fiyatı ile bu araç, İtalyan markanın yelpazesindeki en ucuz seçenek. Ancak bu durum değişebilir.

Motoring'e göre Lamborghini, giriş modeli olacak yeni bir kompakt süper otomobil üretebilir. Sant'Agata Bolognese merkezli markanın CEO'su Stefano Domenicali, hâlihazırda etkileyici ve büyüyen yelpazenin dördüncü bir model ile daha da genişlemesi fikrini reddetmedi.

Domenicali, yakın zamanda verdiği bir röportajda "Sanırım bu soruya cevabım muhtemelen evet olurdu." ifadesini kullandı.

Tabii ki bu dördüncü model, 2018 yılında görücüye çıkması beklenen SUV modeli Urus'un başarısına bağlı. İleri aşamada sunacağı plug-in hibrit seçeneğe kavuşacak model, Lamborghini yelpazesinde bir ilke imza atacak. Domenicali, "Üçüncü modelimizin sürdürülebilirliğine göre dördüncü model üzerinde düşüneceğiz."

2016 Lamborghini Huracan LP 580-2: İlk Sürüş

Yeni giriş modeline, Aventador ve Huracan modellerinde kullanılan platformlardan farklı, modüler bir mimari altyapı sağlayacaktır. Bahsi geçen bu platform sayesinde sıfırdan araç geliştirme maliyetleri düşecektir. Ayrıca modeller arasında performans ve tasarım konusunda özgünlük yakalanmasına da olanak verecektir.

Domenicali açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Konu süper spor otomobiller olduğunda modüler yaklaşımın doğru olup olmadığını iyi değerlendirmek gerekiyor. İki farklı modelde iki farklı motor, iki farklı şanzıman ve iki farklı şasi yapamayız. Olurluk açısından bu mümkün değil."

Lamborghini'nin giriş seviyesi süper otomobilinin gelişine en azından birkaç yıl var. Markanın ilk SUV modeli Urus'un 2018'de geleceğini göz önüne alırsak bahsi geçen modelin gelişi 2020'leri bulacaktır.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!