‘Kültürlerin Sesi’ cumartesi günü Darmstadt’da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Kültürlerin Sesi’ cumartesi günü Darmstadt’da başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 14:38

Almanya’nın Darmstadt kentinde cumartesi günü üçüncüsü düzenlenecek ‘Kültürlerin Sesi’ festivalinde, Türkiye’den sanatçılar da konser verecek.

Haberin Devamı

OZAN Müzik Evi’nin düzenleyeceği festivalde, Türkiye’den Moğollar grubu, TRT ritm sanatçısı Cemal Kablan, mey sanatçısı Kenan Elmas, TRT sanatçısı Ali Gürlü, Hürşehit Köse yönetimindeki Türk-Alman Müzik Topluluğu, Evrenin Sesi Müzik Topluluğu sahneye çıkacak. Ektinlikle ilgili olarak Hürşehit Köse tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“Amacımız, yapmış olduğumuz müzik projeleriyle entegrasyona katkı sunarak kültürler arası köprüler kurup, kültür sanatın yaşamasına zemin hatırlamaktır. Bu bağlamda Alman müzik okularıyla da dayınışma içerisinde müzik projeleri üretiyor, Anadolu müziğimizin yabancılar tarafından tanınmasına olanak sağlıyor, değişik milliyet ve kültürlerden insanları bir araya getiriyoruz. Kısacası, toplumları ayrıştırmadan bir arada tutabilen, yegane tek dal müziktir diyor ve bütün herkesi bu projeye destek vermeye, türküler söylemeye davet ediyoruz.”
Kültürlerin Sesi’ konseri, cumartesi günü Darmstadtium’da, Schlossgraben 1, 64283 Darmstadt adresinde saat 18.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

‘Kültürlerin Sesi’ cumartesi günü Darmstadt’da başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!