Külliyen Asuman ay vil olveys lav yu

DÜN mühim gündü. Sevgililer buluşması. Kumrular koklaşması günü.

Haberin Devamı

Fenerbahçeliler sonuna dek inandıkları, bugün bile çok güvendikleri başkanlarını, O’nu görmeyi çok özledikleri haliyle, konuşurken anlatırken gördüler.  O’na inanıyorlar. O’nu özlüyorlar.. 7 aydır tutuklu bulunan başkanları ile hala çok güçlü bir iletişim içindeler.. Yan yana.. Gönül gönüle.. 7 ayda sadece 3-4 maçı izleyen bizim kayıp başkan ‘yeter’i duyma riski olmadığı için Braga’da. Ben Asuman’ a geçen sevgililer gününde aldığım ve vurunca ‘ay lav yu’, ‘sensiz ofsaytteyim’ , ‘ölümüne seni sevdim’ , ‘öpüşmek ister misin’ gibi sesler çıkaran sevgililer gününe özel futbol topuna sarılıp Braga maçına kilitlendim: Karejma’nın ayrılmak istediği haberi bir sevgili öpücüğü gibi hayat verdi. Tek korkum Karlos’un da dönmeyip evde kalması.. Biz Beşiktaşlılar ‘kimdi giden kimdi kalan’ın cevabını biliyoruz. Fe abinizin eski bir şarkısıyla sesleniyoruz Karlos’a ..’’gitmek çözecekse, biri gidecekse.. O gitsin.. Sen gitme’’. Asuman.. Sana gelince.. Bir otel odasında ölü bulunacağım güne dek bir senin bir Beşiktaşımın hatıralarında savrulmaya ve son nefesimde bile adınızı anmaya devam edeceğim.. Dün sevgililer günüydü.. Hayaller peşin tek taş’lar 8 taksit.. Asuman için her şeyidir tek taş’ı.. Ölümüne sevdik biz Beşiktaş’ı.

Haberin Devamı

HAFTANIN  KAYBEDENI

MAA...lesef sizden sildik puanları

OLMADI Sayın MAA... Size kucağınızda bulduğunuz saatli bombayı sakince ve kimseye zarar vermeden imha etme görevi verildi idi.. Siz bombayı kalabalığın içine attınız.. Konuştunuz.. Yalanlandınız.. Konuştular.. Yalanladınız.. Bir öyle dediniz.. Bir böyle.. Aslında no problem’di bize göre.. İstifanızdan iki gün sonra açıkladığınız gerekçe.. Fener’e zarar verecek kararda imzanız olmasın hikayesi.. İlk günden beri çözümün önündeki gölge idi zaten.. Sonra yeni bir heyecan ve ‘hayal’ ile çıktınız Birand’a.. Fener’in yeni başkan adayı edası ile.. ‘Yalan söyleyemem hemen anlaşılır’’ dediniz..Ya o Rıdvan’a özür diletme hikayesi.. Geçiniz bunları bir kalemde.. Biliriz ne olduğunu; iki büyük Fenerli efsaneyi bilgilendirmiş ve onlara ‘Fenerin cezası bitti’ demişsiniz.. Eklemişsiniz ‘’ama eksi puan vermek şart’’ ve uyarmışsınız ‘’Başka yerde konuşmayın yalanlarım.. UEFA’ya da yalanlatırım’’..
Siz şeytan’a pabucu ters giydirmeye çalışırken ‘Şeytan’ bastı çalımı size Sayın MAA.. Laf aramızda size bir şey söyleyeyim.. Artık Fener’e başkan olma ihtimaliniz en çok benimkisi kadar.. Rıdvan ve Aykut sadece Fener’in değil Türk futbolseverinin şah’larıdır.. Her şey bir yana şah’ları hiçe sayarak başladınız oyuna.. Ve başlamadan kaybettiniz.. MAAlesef.. Çok saf ve iyi niyetlilerin başarılı olamayacağı üç alan vardır; aşk, siyaset ve futbol.. Üzülmeyiniz yani. Asuman da yalan söyleyemezdi.. Hemen anlardım fakat böğrüme taş basıp aşk uğruna yalanırdım kedi gibi.. Korkarım sizin için de ‘Fener’in başkanlığı’ yeni bir ‘bağıra basılan taş’ hikayesidir; acı badem kırağı çalmaz.. Hem hastane işleri aksamamış olur.. Bi arkadaşıma bi ton film çektirtip ‘sitres’ diye yollamışlar.. Meğer çocuk apandisiti patlatıyormuş.. Benden uyarması.

Haberin Devamı

HAFTANIN TARAFTARI

“Ordulunun sesleri çıksa yukarı çıksa’’

GEÇEN hafta FB-BJK derbisinden tek beklentim sansürlenmeye çalışılan ‘Gençliğe hitabe’ye iki büyük taraftarın ortak bir şekilde sahip çıkması ve maçtan önce okuması idi.. ‘Maçtan önce hitabe okunsun, Türkiye kazansın’ yazmıştım tivitspor’a; Olmadı idi.. Aslan Orduspor taraftarı yaptı.. Sahip çıktı Ata’sının hitabesine. Hepimiz Orduluyuz gayrı.
Ne güzel oldu.. Bu ülkenin insanlarının ortak değerleriyle, manevi sembolleriyle, alıcı ayarlarıyla oynamaya devam edenler en büyük ‘ayar’ı önce futbol taraftarından almaya devam edecekler.. Bravo Ordulu gençlere.. Bravo o stadı dolduranlara.. Stat diyince takılmadan edemiyorum.. Bu sene fikredilen kadın-çocuk taraftar kontenjanına bir derece ‘eyvallah’ diyorum ama lütfen bu gruba futbol öğretilsin.. Gol dediğimiz şeyin olması istenen.. Beklenen yegane varlık sebebi olduğu ve korkulacak bir şey olmadığı anlatılsın.. Gol olunca ödleri kopacak gibi sesler çıkaran bu kadın-çocuk grubu bize henüz atlattığımız vuvuzela kabusunu yeniden yaşatmasın.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI

Yabancı değil ki O.. ‘İsmail’ Sosa

HİKMET Karaman’ı severim.. İşine aşık insanları sevdiğim gibi.. Yeni macerası iyi başlamadı.. Sadece O’nun için değil Ersun Hoca için de.. Her iki ismin en büyük artıları yeni başlangıçlarda yeni takımlarında yarattıkları performans patlaması olduğu halde.. İşi kolay değil.. Neyse.. Trabzon-Gaziantep maçında sahada fazla ‘yabancı’ vardı.. Bence içlerinde en yabancı olanı hakem Kamil Bey’di. Uzun zamandır formsuz ve hala her hafta maç alıyor. Fernandes’i sinirlendirip kırmızıya mecbur bıraktığı hafta tivitırda dayanamayıp ‘Hakem yengeyle kapışmış sanırım’ yazdı idim. Dilerim bu sevgililer günü en çok Abitoğulları için iyi geçmiştir.. Ne yalan söyleyeyim ben Hikmet Hoca hakemi protesto etmek için yedinci yabancıyı soktu oyuna sandım; hoşuma da gittiydi ama öyle değilmiş.. Olsun..Yabancılar iyidir.. Hele de yabancı düşmanlığının hiç olmadığı kadar arttığı bir zaman diliminde.. Koca Mustafa Paşa ile kader arkadaşı oldunuz.. Dilerim kariyeriniz de O’nunki kadar heybetli olur.. Hey be yaşlı kurt.. Gitmiş İran’lara ne geri dönüşler yaşıyor.. Darısı Antep’e.. Ligin en iyi yabancı kontenjanlarından birine sahip olduğu halde ligin dibine yaklaşıyor .. Ve eminim ki, birçok Antep’li Tolunay’ı.. Benim Asuman’ı aradığım gibi arıyor, oy.

Haberin Devamı

HAFTANIN MAĞDURLARI

Toraman.. Amrabat.. Ve anlamsız öfke

SİVAS-Beşiktaş maçından aklımda iki şey kaldı.. Üç net Sivas hücumunu ofsayt diye kesen yardımcı hakem ve Sivaslı Toraman’ın her topla buluşmasında Sivas tribünlerinden O’na yönelen öfke.. Anlayamadım.. GS-Kayseri maçında Amrabat’a yönelmesini de anlayamadım o öfkenin.. O ki ‘’Ben GS’de oynamak istiyorum’’ diyerek 6 hafta kesik yemiştir yönetiminden.. Ben anlamadım.. Bilen varsa anlatsın.. GS-Kayseri maçının hakemi Özgür Bey iyi hakem olacak.. O atmosferde çok hakemin direnemeyeceği baskıya karşı kritik düdükler çalabildiği için ki benzer ortamda bir hafta önce FB-BJK maçında da aynı şeyi başarmışti. Yolu açık olsun.

Haberin Devamı

HAFTANIN SORULARI

Aleks Usta yakıştı mı!

- Aleks Usta.. Senin gibi adama penaltı kaçırmak yakışmıyor.. Gerçi nazarım değmiş olabilir.. Frikik golünde ‘“Sanki penaltı atıyor mübarek’’ dediydim.. Sen penaltı kaçırınca bana ne oluyorsa kırılıyorum.. Ve soruyorum.. Neden?
- Lik tivi’nin dürüst ve ilkeli yorumcusu ‘abzolitli’ Markus Paşa’ya soruyorum.. Kamil Bey’in Karjemarkas’a yaptığını Galatasaraylı Fenerli’ye yapmaz be hocam.. Futbolun kuralını yeniden yazdığınız oldu muydu sizin de?
- Genç yetenek Cenk efendi.. Erman’ın hakkını teslim ediyorum ve seni bilgilendiriyorum. Sivas’ta yediğin golle ‘iceri alma’ kontenjanını 2016’ya kadar doldurdun.. Soruyorum.. Sorun ne kardeşim.. Rahat mı batıyor yoksa böyle bir günde aşk acısı mı çekiyorsun ben gibi?

Yazarın Tüm Yazıları