‘Kral tahttan inecek’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Kral tahttan inecek’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 01:18

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan bir kaynak, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz’in daha sembolik bir görev alarak, haftaya yerini oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a devredeceğini iddia etti.

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in haftaya tahttan feragat edeceği ve yerine 32 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın geçeceği iddia edildi. Veliaht Prens’in Suudi Arabistan’da ‘Ilımlı İslam’ projesini açıklaması ve yüzlerce prens ve işadamına yönelik yolsuzluk operasyonunun ardından tahta hazırlandığı iddiaları gündeme gelmişti.

‘ÖFKELİ BOĞA’

Bu kez İngiliz Daily Mail gazetesine açıklama yapan Kraliyet ailesine yakın bir kaynak, “Eğer dramatik gelişmeler olmazsa, Kral, Veliaht Prens ile ilgili açıklamayı yapacak. Kral Selman sadece ‘Kutsal Yerlerin Muhafızı’ ünvanını koruyacak’ dedi. Kaynak, İran ve Lübnan’daki Hizbullah’ın Prens’in hedefinde olduğunu belirterek “Saraydaki aile büyüklerinin tavsiyelerine rağmen Prens, İran ve Hizbullah’ı hedef alması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle Kuveyt Emiri özel konuşmalarda ondan ‘Öfkeli Boğa’ diye söz ediyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!