Hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırık geçirme yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Hıçkırık nasıl geçer Hıçkırık geçirme yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 15:22

Bir anda başlayan ve kasılmaları nedeniyle günlük yaşamda problemlere sebep olan hıçkırık, bazı durumlarda can sıkıcı bir hal alabiliyor. Diyafram kasının ani ve istemsiz bir şekilde kasılması sonucu meydana gelen hıçkırığın nasıl geçtiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırık geçirme yöntemleri neler?

Haberin Devamı

Asitli içecekler, aşırı alkol, acı ve baharatlı gıdaların tüketimi, aşırı ilaç kullanımı ve hazımsızlık hıçkırık problemine neden olabiliyor. Diyaframın istemsiz olarak aniden kasılması sonucu meydana gelen hıçkırıktan kurtulmak için yapılması gereken birkaç öneri var. İşte, merakla araştırılan "Hıçkırık nasıl geçer?" sorusunun yanıtı...

Hıçkırığın cerrahi, ilaçla ve fiziksel manevra ile tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Aşağıdaki bilgilerle hıçkırığı kolayca geçirebilirsiniz.

Kese Kağıdı: Kese kağıdına soluyarak karbondioksiti alırız, bu şekilde hıçkırığı azaltabiliriz. Kendi halimizde yapılabilecek tek yöntem budur. Çok fazla ve inatçı bir hıçkırığa yakalanılması durumundaysa hekime başvurulmalıdır.

Karanfil Çiğnemek: Aç karnına birkaç karanfil çiğnemek de hıçkırık için olumlu sonuç verebilir.

Haberin Devamı

Uzmanlar toplumun birçok kesimi tarafından uygulanan nefes tutmak, soğuk su içmek, ıkınmak, korkmak, dış kulak yolunu tıkamak ve limonlu su içmek gibi yöntemlerin yanlış olduğunu ve daha farklı hastalıklara neden olabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor. Eğer kendiliğinden kısa sürede geçemeyen hıçkırıkla karşı karşıya kalırsanız vakit kaybetmeden bir doktora görünmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!