Göbek eriten baharatlar neler? Zayıflatan baharatlar

Güncelleme Tarihi:

Göbek eriten baharatlar neler Zayıflatan baharatlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 14:19

Fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapan kişiler, yemeklerinde bazı baharatları kullandıkları takdirde kilo verme süreçleri hızlanıyor. Göbek eriten ve kilo vermeyi hızlandıran baharatların neler olduğunu merak eden vatandaşlar, kilo vermeye yardımcı olan baharatların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, göbek eriten baharatlar neler? Zayıflatan baharatlar neler?

Haberin Devamı

Kilo problemi olan kişilerin metabolizmasını hızlandırarak kilo vermesini sağlayan, her gün elimizin altında olan pek çok baharat var. İşte, kilo vermede ve göbek eritmede etkili baharatlar...

TARÇIN: Kilo vermek isteyenlerin her an yanında taşıyabileceği bir baharat. Tarçın, hücreleri glukozla dolduruyor ve bu sayede insülini düşürüyor. İnsülin direnci kilo problemi olan insanların en büyük problemlerinden biridir. Bunu önlemek için şeker koyduğunuz her şeyi tarçınla değiştirin. Yoğurtla, sosların içerisinde, içeceklerinizle birlikte tüketin ve yağları parçalayın.

TANE BİBERLER: Toz karabiberleri bir kenara kaldırın ve kendinize biber öğütücü satın alın. Tane karabiberleri yediğiniz her şeye gönül rahatlığıyla koyun. Tane karabiberin içerisindeki piperine maddesinin bel çevresindeki yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engellediği biliniyor.

Haberin Devamı

HARDAL TOHUMU: Hardal tohumu, metabolizmayı hızlandıran turpgiller ailesinden bir sebze olan hardaldan elde ediliyor. Bu tohumlar pişirmeye uygundur. Özellikle ete çok yakışan hardal tohumlarını dilerseniz tane hardal sosu olarak da tüketebilirsiniz. Göbek bölgesindeki yağları yakmanıza yardımcı oluyor.

HİNT SAFRANI: Bu baharat bedeniniz için bulunmaz Hint kumaşı gibi. İçeriğindeki güçlü antioksidanların yanı sıra anti-inflamatuar etkisi var ve sindirime yardımcı oluyor. Her yemeğe ekleyebilirsiniz çünkü midedeki yanma hissini de azaltıyor. Aynı zamanda leptin hormonunun salgılanmasına yardımcı oluyor, böylece vücut yağ yakabiliyor.

ZERDEÇAL: Özellikle safra ve karaciğer fonksiyonları destekleyerek vücudun detoksuna yardımcı olur. Bu durumda kilo verme sürecini hızlandırıyor.

BİBERİYE: Kilo verme konusunda süper güçlerden biri olarak biliniyor. Her gün mutlaka tüketilmesi öneriliyor. İster tazesini ister kurutulmuşunu yiyin; hem lezzetli hem de diyet dostu. Biberiyenin içerisinde karnosik asit bulunuyor; bu madde vücutta glukoz seviyelerini azaltıyor. Ki yüksek glukoz seviyeleri vücutta yağ anlamına geliyor. Salataların içerisinde veya zeytinyağıyla birlikte yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

ZENCEFİL: Mide ve sindirim sistemi için mucizevi etkileri var. Bağırsaklar için yakıt görevi görüyor ve düzgün çalışmalarını sağlıyor. Sindirim problemi yaşayan insanların en majör sorunları genellikle kilo sorunları oluyor. Çünkü sindirim çalışmayınca sistem de düzgün çalışmıyor. Özellikle soslara ve et yemeklerinize zencefili ekleyebilirsiniz.

TERE TOHUMU: Bu faydalı bitki metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!