Burun akıntısı neden olur, nasıl geçer? Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı durdurma yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Burun akıntısı neden olur, nasıl geçer Burun akıntısına ne iyi gelir Burun akıntısı durdurma yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2018 18:44

Havaların soğumasıyla birlikte burun akıntısı sık yaşanılan bir durum haline geldi. Burun akıntısı, burun dokularını tahriş eden ya da buradaki iltihabi süreci uyaran herhangi bir şeyden kaynaklı olabileceği gibi nezle ve grip gibi hastalıkların da habercisi olabilir. Peki, burun akıntısı neden olur, nasıl geçer? Burun akıntısına ne iyi gelir? İşte burun akıntısı durdurma yöntemleri...

Haberin Devamı

Burun akıntısı kış aylarına girdiğimiz şu günlerde en çok görülen rahatsızlıklardan birisi kuşkusuz burun akıntısıdır. Birçok insan burun akıntısını çok fazla önemsemese de aslında ilerleyen dönemlerde çok büyük hastalıklara yol açabilmektedir. Bu sebepten dolayı burun akıntısına baştan tedbir almak yapılacak en doğru davranış olacaktır.

Burun akıntısının pek çok farklı şekli ve türü vardır. Sıklıkla akan ve adeta bir musluktan akan suya benzeyen burun akıntısı nezleye işarettir. Su gibi renksiz bir şekilde akan burun akıntısı ise daha çok bir alerjiden kaynaklanmaktadır. Akıntının koyu olması ise basit virüslerden kaynaklı olarak görülebilmektedir.

Burun akıntısı nasıl geçer sorusuna bir çok insan burun akıntısını önlemek için çeşitli ilaçlar kullansa da genel olarak ilaç tedavileri tam sonuç vermemekle beraber hem de sağlığınıza zarar verebilmektedir. Bu yüzden burun akıntısını kesmek için bitkisel tedavi her zaman çok daha iyi sonuç verecektir.

Haberin Devamı

Burun akıntısına hangi bitkiler ne iyi gelir?

İlk olarak limon ve su kürü oldukça güzel gelecektir. Günde 3 kez alık bir su içerisine yaklaşık olarak 7-8 damla limon damlatın ve burnunuza çekin. Zamanla burun akıntınızı keser.

Zencefil kökü ya da yaprağını iyice çiğneyin. Çıkan suyu yutun ve vücudunuzdaki dolaşımı arttırın. Bu sayede burun akıntınız 3-4 gün içerisinde geçecektir.

Ilık bir su içerisine yeterince tuz koyun ve iyice karıştırın daha sonrasında varsa bir damlalığınız yoksa da çay kaşığı üzerinden bu karışımı burnunuza yavaşça çekiniz. 2-3 gün bunu uyguladığınızda muhtemelen burun akıntınız geçer.

BAKMADAN GEÇME!