Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı...

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2019 11:23

Uzun süredir hastanede tedavi gören Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Yalçın Gülhan hayatını kaybetti. Uzun bir süredir özel bir hastanede tedavi gören Yalçın Gülhan, demans hastalığıyla mücadele ediyordu.

Haberin Devamı

Yüzlerce film ve dizide rol alan Mahallenin Muhtarları dizisinin şoför Alisi Yalçın Gülhan, 75 yaşında hayatını kaybeti.

Uzun bir süredir özel bir hastanede tedavi gören Yalçın Gülhanın vefatıyla ilgili konuşan Müjdat Gezen, Hem asker arkadaşımdı hem sinema ve dizilerden rol arkadaşımdı. Çok sevdiğim dostumu kaybettim. Çok üzgünüm. Özel bir hastanede tedavi görüyordu diye konuştu.

Gülhanın cenazesi yarın Karacaahmet Camiinde kılınacak ikindi namazına müteakip Karacaahmet Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

"SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ"

 Sinema ve tiyatronun ünlü isimleri 75 yaşında vefat eden usta oyuncu için başsağlığı mesajı yayımlayarak üzüntülerini dile getirdi.

Yönetmen Mesut Uçakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, usta oyuncunun "Sevdaların Ölümü" filminde Perihan Savaş ile başrolü paylaştığını hatırlatarak, "Doğrusu mazbut, geleneksel, değerlerine sahip bir aile babasını canlandırıyordu. Tabii iyi bir oyuncuydu. Orada da babanın hakkını fazlasıyla verdi. Çok iyi anlaştığım birisiydi. Taşrada çektiğimiz bir filmdi ve güzel sohbetlerimiz, güzel günlerimiz oldu birlikte. Samimi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Bir vefattan sonra söylenebilecek en çarpıcı cümle bu. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Böyle aramızdan eksilen dostlarımız olduğunda biz onlardan ders çıkarmalıyız." dedi.

Haberin Devamı

Gülhan'ın 10 yıl boyunca rol aldığı "Mahallenin Muhtarları" adlı televizyon dizisinin senaryosunu kaleme alan Kandemir Konduk, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ünlü sanatçıyla uzun yıllardır dost olduklarını belirterek,, "Türk sinemasının unutulmazlarından, Mahallenin Muhtarları dizimizin Şoför Ali'si, tanıyan herkesin kahkahası, neşesi, canım arkadaşım, huzurla uyu." ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Perihan Savaş, birlikte oynadığı filmlerden bir fotoğraf paylaşarak, "Sene 1972, Para filmi ve daha niceleri. Senin, beni güldürmelerini hiç unutmayacağım. Güle güle. Yolun ışık olsun." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Oyuncu Zafer Algöz, "Oyuncu Yalçın Gülhan ağabeyimiz vefat etti. Başımız sağ olsun." sözleriyle üzüntüsünü aktarırken, Behzat Uygur "Yalçın Gülhan abimizi kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun. Allah yakınlarına sabır versin." değerlendirmesinde bulundu. (A.A)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!