Böyle dönme Musti!

Güncelleme Tarihi:

Böyle dönme Musti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 10:54

Doksanlı yılların popüler müzik karakterini en çok etkileyen isim Mustafa Sandal, ‘kolaycılığın’ marşı tadındaki bir parçayla piyasada.

Haberin Devamı

Mustafa Sandal; 90’lı yılların başında Power FM’de Hakan Akay’la birlikte ‘Kırmızı Işık’ programını yapıyordu. O zaman kendisini ‘Musti’ lakabıyla biliyorduk. Bir yandan da şarkılar yazıyor, ünlü sanatçılara veriyordu. O kadar çok hit parçaya imza attı ki, 90’ların popüler müzik karakterine direkt etki etmiştir diyebiliriz. Ajda Pekkan’dan Sezen Aksu’ya; Muazzez Abacı’dan Zerrin Özer’e; Burak Kut’tan Sertab Erener’e birçok önemli isimle çalıştı. Sibel Alaş’ın ‘Adam’ albümünün-ki çok iyi bir albümdür- prodüktörlüğünü yaptı. 94’te ilk albümü ‘Suç Bende’ çıktığında soru işaretlerimiz vardı ancak o günden bugüne kendi için yaptığı hit şarkılarla bize net bir cevap verdi. Mustafa Sandal’ın sesinin sınırları belli. Öte yandan pozitif enerjisi, sahnesi, samimiyeti ve şarkı yazarlığıyla bu açığını kapatmayı bildi. Yaptığı sinema filmlerini, dizileri, seslendirmeleri, reklam oyunculuklarını falan saymaya gerek yok. Kariyeri bir başarı öyküsü olarak genç kuşaklara anlatılabilir. Çünkü duruşunu hiç bozmadan; gözden düşmeyi bir kenara bırakın; kendine katarak geldi 46 yaşına. 2013’te ‘Tesir Altında’nın, geçen yıl ‘Ben Olsaydım’ın yankısı da ortada. ‘O Ses Türkiye’ jüriliğinden sonra ‘Rising Star’ın jüri koltuğuna Fuat Güner, Demet Akalın ve Gülben Ergen’le oturan Sandal, bu yıl o koltuktan kalkmayan tek isim oldu. Üstelik yanına eşi Emina Sandal’ı da aldı...

 

Haberin Devamı

Böyle dönme Musti

5 üzerinden 2,5 yıldız 


İşler bu kadar iyi giderken 2016’yı bir şarkıyla taçlandırmak istedi Mustafa Sandal. Ve Dön Dünya dolaşıma girdi. Şarkıyı dinleyince şunu düşündüm: Neden bunca hit şarkı yazmış, başarıya imza atmış biri; kariyeri ve aile hayatıyla gıpta edilen bir müzik adamı bu tip bir kolaycılık içine girer... Şarkı Mustafa Sandal standartlarının altında ve hatta dışında; Türk popu vasatına göz kırpıyor ne yazık ki... Çok tanıdık bir akor dizilimi üzerinde yürüyen, sadece arabeskten medet uman bir iş çıkmış ortaya. Hayranları sever, tıklar, över, gaz verir; orasıyla ilgilenmem. Ben geldiği bu noktada kendisinden daha fazlasını bekliyorum.

Haberin Devamı

 

ESKİ GÜZEL GÜNLERDEKİ GİBİ

Böyle dönme Musti

Biffy Clyro, Ellipsis / 5 üzerinden 4 yıldız 

20 yıllık hikâyelerinin son 10 yılında dünya çapında (bizde o kadar iyi tanınmasa da) bir başarı yakalayan; işi stadyum konserlerine, festival headliner’lıklarına kadar götüren İskoçyalı rock grubu Biffy Clyro her zaman müzikal çıtasını yüksek tuttu, farklılığını korudu. Ancak büyük şöhret sonucu müziklerinin formüle dökülüp uygulandığına, sentetikleştiğine tanık olduk. İşte bu albüm bir köklere; eski, masum ve deneysel enerjiye dönüş albümü. İçinde reggae, country, r&b gezmeleri de yapılan ama sert ve samimi bir albüm olmuş ‘Ellipsis’. Sigur Ros ve Muse’la da çalışan Rich Costey prodüktörlüğünde Biffy Clyro; motoru 7’nci albümde sıfırlamayı; yani zoru başarmış.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!