Yeni mezunlar buraya! İlk CV’nizi nasıl hazırlarsınız?  

Güncelleme Tarihi:

Yeni mezunlar buraya İlk CV’nizi nasıl hazırlarsınız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 16:51

Okulu bitirdiniz ve artık iş zamanı. İş başvurularının olmazsa olması CV hazırlama zamanı geldi. Artık hepimiz biliyoruz ki yaratıcı ve etkileyici bir CV hazırlamak sizi diğer adaylardan bir adım öne çıkaracaktır. Gerçek bilgilerle de güçlendirdiğiniz CV'niz ile gireceğiniz her türlü mülakattan başarılı ayrılabilirsiniz. İşte size bazı öneriler.

Haberin Devamı

1- Ekstralar

 Günümüzde neredeyse herkes aynı şeylerden hoşlanıyor, aynı şeyleri yaşıyor ve haliyle CV'lerde aynı oluyor. Buradan sıyrılarak  kendinizi göstermek için her zaman ekstra görünmekte fayda var. Aldığınız bir eğitimden çok o eğitimi nasıl kullandınız ve kendinize ne eklediniz bu önemli. Bunu dürüstçe CV'nize eklemekten çekinmeyin.

Yeni mezunlar buraya İlk CV’nizi nasıl hazırlarsınız

 2-Yetenekleriniz

 CV'lerde işverenlerin en çok aradığı şeylerden biri de özel yetenekleriniz olacaktır. Güven, esneklik, sunum becerisi, liderlik alışkanlığı ve takım çalışmasına uygunluk gibi kişisel olarak kendinizi geliştirdiğiniz yeteneklerinizden mutlaka bahsedin. Genellikle unutulan bu bilgileri siz siz olun sakın atlamayın.

Yeni mezunlar buraya İlk CV’nizi nasıl hazırlarsınız

Haberin Devamı

 3-Doğru dil kullanma

 Her sektörün kendine göre bir jargonu vardır. Başvurduğunuz işin özelliklerini ve içeriğini iyi araştırın. Önceden yapacağınız bu küçük araştırma Cv'nizde mutlaka kendini göstermeli. Teknik terimlere hakim olun. Bu karşınızdakinin size olan güvenini ve dikkatini çoğaltacaktır. Mülakatta da bu güveni veren davranışlarınızla işi almanız kolaylaşacaktır.

Yeni mezunlar buraya İlk CV’nizi nasıl hazırlarsınız

 4-Sunum her şeydir

 Son olarak genelikle CV'lerimizde içeriğe odaklanırız ve görüntüye pek önem vermeyiz. Halbuki artık biliyoruz ki görünüm her şeydir. Asla dil bilgisi hatası yapmamanız gerekir. Zayıf bir tasarım her şeyi siler götürü. O yüzden en azından basit sunum şablonları da olsa bir tasarım eklemenizde yarar var. Bu sizi olduğunuzdan daha profesyonel düşünen biri olarak gösterecektir. Mutlaka bir hikayeniz olmalıdır. İnsanlar teknik laflardan ve bilinen öz geçmiş klişelerinden çok iyi bir hikaye dinlemeyi ve etkilenmeyi her zaman tercih ederler.

Yeni mezunlar buraya İlk CV’nizi nasıl hazırlarsınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!