Herkesin Yaptığı 5 Makyaj Hatası

Güncelleme Tarihi:

Herkesin Yaptığı 5 Makyaj Hatası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 10:34

Makyaj hataları her gün hatta en çok kullanılan güzellik malzemeleri için bile geçerlidir. Parçalanmış ürünler ya da lekelenmiş bir ciltle karşılaşmak hayatın gerçekleridir. Ancak en ufak bir hatada tüm makyajınızı silmek ya da ürününüzü çöpe atmak zorunda değilsiniz. Biraz yaratıcılık, biraz da hayal gücü sayesinde hatalardan dönmek mümkündür. İşte hatalarınızı kazanca dönüştürmenizi sağlayacak bazı ipuçları.

Haberin Devamı

Yanlış ton satın almak.

Herkesin Yaptığı 5 Makyaj Hatası

 Makyaj uzmanları yanlış kontür, fondöten veya kapatıcı aldığınızda ne yapmanız gerektiği konusunda harika bir çözüm sunuyor. Eğer online alışveriş yaptıysanız ya da satın aldığınız yer çok karanlıksa yanlış alış veriş yapmak işten bile değildir. Bu nedenle eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız ürünü göndermek yerine farklı amaçlarla kullanmayı deneyin. Mesela, kontür kremi veya kapatıcıyı bir baz ya da göz kapağı astarı olarak kullanabilirsiniz.

 

Maskara lekesi!

Herkesin Yaptığı 5 Makyaj Hatası

Haberin Devamı

 Kirpiklerinize maskaranızı sürerken düşündüğünüz tek şeyin onları daha da koyu hale getirmek olduğunu biliyoruz. Ancak bazen o acı son kaçınılmaz olur ve taşan maskaranız gözünüzün altını lekeler. Böyle durumlarda aceleci davranmayın ve pamuklu bir çubukla bu fazlalığı yakalamaya çalışın. Ayrıca bu lekelenme size kötü kız imajı da verebilir.

 

Kırılmış toz ürünler

Herkesin Yaptığı 5 Makyaj Hatası

 Bir toz göz farını ya da fosforlu kaleminizi düşürdünüz ve ürününüz çatladı. Ancak tozun çoğu hala kutuda duruyorsa onu cope atmadan önce yeniden kullanmanın yollarını deneyin. Mesela bu parçaları kendi parlak pigmentli bir parıltılı göz farıyla karıştırın ve yeni bir toz göz farı elde edin.

 

Çok fazla dudak kalemi kullanmak

Herkesin Yaptığı 5 Makyaj Hatası

 Dudak kalemi, sadece kusursuz ve mükemmel şekilli dudaklar ya da bir Kylie Jenner yaratmak için bir araç değildir. Ayrıca, rujun dokusunun bütün gün kalmasına yardımcı olan gizli bir silahtır. Eğer rujunuzu sürerken dengesiz taşkınlıklar yapıyorsanız o halde tüm dudak çevrenize güzel bir dudak kalemi sürün. Böylece kalıcı bir ruja ve düzgün dudaklara sahip olursunuz.

 

Haberin Devamı

Temel ile astarın karıştırılması

 Astar genellikle önce kullanılır; kapatıcı, sıvı fondöten veya pudra, size kontür katacak kusursuz bir kanvas verir. Genellikle, temelden önce bir astar uygulanır, ekstra bir nem tabakası eklenir ve makyajın daha uzun süre devam etmesi sağlanır. Ancak fondöteninizi baz astarlarla karıştırıp, daha şeffaf bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bu da makyajınızın astarınızla mükemmel bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!