Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ne kadar oldu Gram ve çeyrek altın ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 13:27

Altın fiyatları ne kadar oldu sorusu, yatırımcılar ve hediye almak isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Pazar günü piyasaların kapanması dolayısıyla sabitlenen gram ve çeyrek altın fiyatları, bir önceki günün kapanış fiyatını yansıtıyor. İşte, 22 Ekim gram ve çeyrek altın fiyatları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları hem yatırımcılar tarafından hem de hediyelik olarak altın alacak müşteriler tarafından merak ediliyor. Altın fiyatlarının hafta sonuna doğru yükselişle girmesiyle yatırım altınları da değer kazandı. Peki fiyatların son halinin ardından çeyrek altın ve gram altın fiyatları pazar günü ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,13 artışla 151,90 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 249,00 lira, Cumhuriyet altını 1.016,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,13 yükselişle 151,90 liradan işlem gördü.

ALTIN FİYATLARI GEÇTİĞİMİZ HAFTA NASILDI?

 Altının gramı 151,1 liradan işlem görüyor - Kapalıçarşı'da çeyrek altın 248, Cumhuriyet altını 1.010 liradan satılıyor

Yatay bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanış seviyesinin hemen altında 151,5 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, hafta başından bu yana devam eden düşüş eğilimini bugüne de taşıdı ve saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 151,1 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 248 lira, Cumhuriyet altını da 1.010 liradan satılıyor.  Asya piyasalarında 1.276,8 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yatay seyirle 1.280,5 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

AA Finans Analisti İslam Memiş, jeopolitik risk algısının azalması ve ABD'de açıklanan verilerin beklentileri karşılamasının altın fiyatında düşüşlere neden olduğunu ifade etti.  Memiş, dün başlayan ve 24 Ekim'e kadar devam edecek olan Çin Komünist Partisi Kongresi'nin piyasalar tarafından takip edileceğini belirterek, "Çin, dünyanın en fazla altın tüketen ülkesi olduğu için Çin'in gelecek 5 yıldaki ekonomi politikaları altın fiyatları üzerinde de etkili olacak." dedi.
Altının ons fiyatında tepki alımlarının görülebileceğini ifade eden Memiş, teknik açıdan 1.277 doların destek, 1.286 doların ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti.  Memiş, gram altındaki değer kayıplarında altının ons fiyatındaki gerilemenin etkili olduğunu belirterek, dolar/TL'de kar realizasyonları başlaması halinde altının gram fiyatındaki düşüşlerin hızlanabileceğini söyledi.  Bugün ABD'de işsizlik başvuruları ile Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin takip edileceğini kaydeden Memiş, altının gram fiyatında 150,6 liranın destek, 151,6 liranın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!