'İşe dönene kadar açlık grevine devam edecek'

Güncelleme Tarihi:

İşe dönene kadar açlık grevine devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 01:18

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildiği işine geri dönebilmek için 269 gündür açlık grevi yapan ve 193 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Nuriye Gülmen, önceki gece tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nden ambulansla çıkarıldı.

Haberin Devamı

Gülmen, Altındağ’da oturan bir arkadaşının evine getirildi. Alkışlar ve gözyaşları içinde ambulanstan inen Gülmen, kendisi ile birlikte açlık grevi yapan ve daha önce tahliye edilen Semih Özakça ile poz verdi. 

Gülmen'in annesi Cemile Gülmen, tahliye haberiyle büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederek "Kızımıza kavuştuk diye seviniyoruz. İnşallah açlığının bitmesini istiyoruz. Açlık grevi ile ilgili bir şey konuşmadık, ama işine dönmediği sürece bırakmaz. Daha çok yakından göremedik ama şu anda zayıf, yani bitkin durumda" dedi. Baba Şaban Gülmen ise "Tahliye olduğu için sevinçliyiz. İnşallah bu zor günleri de atlatıp daha iyi günlere kavuşmak istiyoruz. Daha çocuğumuzla konuşmadık, ama zannediyorum ki işine dönene kadar açlık grevine devam edecek. Fiziki olarak bitkin. Vücut yapısı çok zayıf, bitkin durumda. İnşallah düzelir" diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!