iPhone X'ten sonra Android telefonlara Face ID geliyor!

Güncelleme Tarihi:

iPhone Xten sonra Android telefonlara Face ID geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 08:12

Apple'ın ortaya çıkardığı 3 boyutlu yüz tarama teknolojisinin benzerini yakında Android'li cihazlarda da görürseniz şaşırmayın!

Haberin Devamı

Parmak izi okuyucusunu geride bırakarak 3 boyutlu yüz tarama teknolojisine geçen iPhone X, görünüşe bakılırsa yeni standartlar oluşturmaya başlıyor. Eğer Uzakdoğu'dan gelen yeni bir rapora güvenecek olursak, bazı Android üreticileri de Face ID benzeri teknolojiler ile 2018'e girebilir.

DigiTimes'da yayınlanan rapora göre Huawei, Oppo ve Xiaomi gibi markalar 3 boyutlu algılayıcılar üzerinde çalışmaya başladı bile. "Endüstri kaynakları" olduğunu söyleyen site, teknolojiyi geliştirmek ve toplu üretime taşımak için gerekli bileşenlerin bu büyük markalar tarafından sipariş edildiğini söylüyor. Bu da önümüzdeki yıl 3 boyutlu yüz tanıma özelliğine sahip Android telefonların yolda olduğuna işaret ediyor.

iPhone Xten sonra Android telefonlara Face ID geliyor

Haberin Devamı

Face ID sadece yüzünüzü parolanız haline getirmiyor, ayrıca yüzünüzü kullanarak telefonun bir çok farklı özelliğini kullanmanıza olanak tanıyor. Snapchat lenslerini çok daha gerçekçi hale getirmek gibi eğlenceli yanları da olan teknoloji, doğru şekilde uygulandığında Android telefonları da iPhone X ile aynı çizgiye getirecektir.

Samsung ve Qualcomm'un da 2018 için daha gelişmiş çip ve sensörler geliştirdiğini düşünürsek, önümüzdeki yıl Android için büyük bir adım olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 10 VAZGEÇİLMEZ AKILLI TELEFON YETENEĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!