İbradı kestanesi görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

İbradı kestanesi görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 10:18

İbradı kestanesi görücüye çıktı

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA) - ANTALYA Valiliği'nce bu yıl 2'ncisi düzenlenen Öğrenme Şenliği'nde tanıtımı yapılan İbradı kestanesi ilgi gördü.

Antalya Cam Piramit'te düzenlenen Öğrenme Şenliği'nde İbradı Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile İbradı Belediyesi işbirliğiyle kurulan stantta yörenin en önemli değerlerinden biri olan İbradı kestanesinin yetiştirilmesinden pişirme tekniklerine kadar pek çok konuda bilgi verildi. İlçedeki 1100 yaşındaki anıt ağacı 'Arapastı Kestanesi'nin tanıtımı yapıldı. Fuarda ziyaretçilere kestane ağacının Antalya ve çevresindeki tek doğal yayılım alanı olan İbradı ilçesinin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtan kitap ve broşürler verildi. Stantta ayrıca ilçeyle ilgili fotoğraf sergisi açıldı. Yöresel lezzetlerden kestane kebabı ile enek ve üzüm pekmezi ve ada çayı ikramları yapıldı. İlçeden getirilerek doğal dikenli kozalakları içinde sepetlerde sergilenen kestane meyvesi ise ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.

İbradı Milli Eğitim Müdür vekili Hüseyin Oğuz, İbradı kestanesinin önemine değinerek, "İlçede yetişen kestane ağaçları Antalya ve çevresinde doğal yayılım gösteren bölgenin iklimiyle uyum sağlamış bir kestane. Öyle ki ilçede bu ağaçların pek çoğu anıt ağaç olarak koruma altına alınmış durumda. Şenlikte kurduğumuz stant ile yöremizin bu değerini tanıtmak istedik" dedi.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da İbradı'nın bilinirliğini artırmak ve turizmde hak ettiği öneme kavuşmasını sağlamak için yurtiçi ve dışında tanıtım faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiğine dikkat çekerek, Altınbeşik Mağarası'ndan Düğmeli Evlerine kadar ilçenin saklı bir cennet olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!