Hoşgeldin bahar

ÇOK uzun süren ve sert geçen bir kışın ardından sonunda baharı getirdik.

Bu mevsimde güneşe pek aldanmamak lazım belki ama vitrinlerde baharlıkları görünce eminim siz de benim gibi aldanıyorsunuz bu yalancı bahara. Ama hiç merak etmeyin çok kısa bir süre sonra, siyah paltolarımızı uzun zaman için gözümüzün görmeyeceği yerlere kaldıracağız. Ve şimdi sıra bahar alışverişinde.
Son birkaç sezondur bizi neşelendiren neon renkleri çok sevdik. Gece mavileri, parlak sarılar, göz alıcı yeşiller. Fakat bu sezon pastel renkler öne çıkmış gibi görünüyor.
Özellikle Elie Saab’ın haute-couture’larında karşılaştığımız pastel tonlar, Calvin Klein, Fendi ve Lanvin kreasyonlarında ready to wear olarak da karşımıza çıkıyor. Neon renklerden pastel tonlara hızlı bir geçiş yapmak istemezseniz Burberry bu sezon size neon olmasa da pastelden daha canlı renkleriyle yardımcı olabilir.
Bu arada neon renkler de hala bizimle. Fakat biraz daha spor, biraz daha çocuksu halleriyle.
Kanto başlasın
Modanın, özellikle de kokteyl elbiselerinin vazgeçilmezi 20’ler bizleri davetlerde bu sezon da yalnız bırakmadı. Uzun inci kolyelerle kombin yapabileceğimiz 20’li yılların gece elbiseleri ile bu dönemin şıklığını ve zarafetini yakalayabiliriz. Etro, Gucci ve hatta Emprio Armani’de bu dönemin izlerini görebiliyoruz.
Kısacası püsküllü kanto elbiselerinizi hazırlayın.
Mavi, bu sezon pastel renklerin içinde en çok öne çıkan renk. Mavinin her tonu ve denizi, okyanusları hatırlatabilecek her türlü desen. Bu sezon üzerinde metalik renklerde pulları olan elbisenizle deniz canlılarını veya yosun desenleri olan eteğinizle denizin dibini hatırlatmaktan korkmayın. Akla, suyu ve içerisindeki tüm hayatla birlikte denizleri getirecek olan her türlü tasarım bu sezon bizimle. Alexander Mc Queen, Givenchy ve Chanel’de bu tonlarla ve su altı hikayeleriyle sık sık karşılaşabiliyoruz. O kadar ki, Givenchy’den Riccardo Tisci, tasarımlarını bir sörfçü ve denizkızının aşkını hayal ederek yapmış.
Deniz demişken, Marina modasını da hatırlamak gerek. Bu sezon yalnızca mavi yolculuk yapacaklar değil, hepimiz denizci ruhunu yaşatacağız.
En cesur trend
Kısacık bluzlar ve yüksek belli etekler veya pantolonlar bu sezonun değil belki ama yaz sezonunun en çok cesaret isteyen trendi olacak. Dolce&Gabbana’dan Emilio Pucci’ye, Nina Ricci’den Miu Miu’ya tüm markalarda bu kombinleri görüyoruz. Neden şimdiden yazdın derseniz, bir an önce spora başlamanız için. Unutmadan, buradaki püf nokta göbek deliğinin görünmemesi.
Son olarak bu sezonun olmazsa olmazları. İster pastel tonlarda, isterse neon renklerinde olsun bu sezon alacağınız bir ayakkabınız mutlaka en az iki renk içersin.
Kuru kafa detaylı herhangi bir aksesuar ya da giysi almayı da unutmayın. Alexander Mc Queen bu sezon da kuru kafa detayını bol bol kullanmış.
Yazarın Tüm Yazıları