Honda araçlarda 5G dönemi başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Honda araçlarda 5G dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 12:40

Japonya merkezli mobil operatör şirketi SoftBank’in verdiği destek sayesinde Honda, 5G teknolojisiyle otomobilleri arasında bağlantı kuracak.

Haberin Devamı

Honda yaptığı bu hamleyle 5G teknolojisini benimseyen ilk şirketlerden birisi oluyor. Honda’nın yapay zekâ destekli NeuV ve Sports EV araçlarını üretmesinde SoftBank’in büyük katkısı var. Sürücüsüz otomobiller için 2025 yılını bekleyen Honda, bir sonraki aşama olarak 5G teknolojisini seçti.

Şu anda Japonya’da 5G teknolojisi testlerini sürdüren SoftBank, 5G teknolojisini 2020 yılında devreye sokmak istiyor. SoftBank, 2020 yılından önce de Honda’nın araçlarını 5G teknolojisi ile bağlantı kurması için testlere sokmayı planlıyor.

Honda araçlarda 5G dönemi başlıyor

Alınan duyumlara göre Honda, 5G teknolojisi testlerini Hokkaido’da bulunan kendilerine ait Takasu Test Merkezi’nde başlatacak. SoftBank ise 2018 yılında  6.8 kilometre uzunluğundaki piste 5G baz istasyonlarını yerleştirecek. Takasu Test Merkezi’nde Honda’nın test edeceği bu araçlar, kablosuz şebekeler üzerinden iletişim kuracak. SoftBank ve Honda, testleri değerlendirdikten sonra araçlardaki teknolojiyi geliştirmek için çalışacak. Ayrıca SoftBank, yapacağı bu hamleyle ilk defa 5G gücünü şehir dışında ölçmüş olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!