'Hayır'cıların çatı oluşturması mümkün değil'

Güncelleme Tarihi:

Hayırcıların çatı oluşturması mümkün değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 23:59

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki Üçoluklar mesire alanında, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kurtulmuş, "Referandum artık geride kaldı. Demokratik ilkeler çerçevesinde Meclis’ten geçen anayasa teklifi, millet tarafından kabul edilmiştir. Artık bu sistem bütün vatandaşlarımızın sistemidir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, bir gazetecinin, "Meral Akşener Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile temasa geçti. Referandum sonrasında 'hayır partisi' çatısı altında toplanmak gibi bir çalışma var. Değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine şunları söyledi:

“Millet, sözünü 16 Nisan’da söylemiştir. Burada 'Hayır diyenlerden bir parti oluşacak' demek, elmalarla armutların hepsini aynı sepete koymak demektir. Biraz da kusura bakmayın, siyaset bilmemek demektir. Birbiriyle dünya görüşleri, siyaset algıları, Türkiye okumaları taban tabana zıt olan partilerin sadece 'hayır' dediler diye bir araya gelip, çatı oluşturmalarının mümkün olmadığı aşikardır. Bu, suyu yokuşa sürmektir. Su asla tabii akışının zıttında akmaz.” 

BAKMADAN GEÇME!