Hayat Erbabı

Aşk meşk meselelerinde ne kadar kafa yorsanız da işin içinden çıkmak zordur. Kendinizi daha fazla yormayın, Hayat Erbabı’na açılın, derdinize deva bulun.

Haberin Devamı

Gerçek aşk her şeyi affeder

Soru: Sevgilimle birbirimize çok aşığız. O hayatımın sonuna kadar birlikte olmak istediğim insan. Fakat son zamanlarda ilişkinin ona iyi gelmediğini söylüyor, bir süredir beni hayatından çıkarmaya çalışıyordu. Fakat o da çok sevdiği için bunu beceremiyor, birlikteliğimiz devam ediyordu. Gel-gitli bu süreçte ayrı kaldığımız bir ara, onun bana “Uzak dur benden, git, başka bir hayat kur kendine” demelerine dayanamayıp eski sevgilimle buluştum. Daha sonra tam tekrar barıştık ki bu buluşmayı öğrendi. Zaten insanlara zor güvenir, hep bir şeyler karıştırdığımı iddia ederdi, şimdi de “Artık her şey bitti” gözüyle bakıyor. Oysa ben çok aşığım ona. İlişkimiz boyunca bırakın aldatmayı, kimseyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Sizce birbirimize duyduğumuz aşk bunun üstesinden gelir mi, ayrıyken yaptığım bu hatayı kaldırmaz mı? Tek umudum birbirimize duyduğumuz aşk çünkü. Ve kararlıyım onu mutlu etmek için her şeyi yapmaya. Sevgiler... (Veli S., İzmir)

Haberin Devamı

Yanıt: Veli Bey kardeşim, aşk senin aklını başından almış, işin zor. Yalnız şunu unutma: Gerçek aşk her şeyi affeder, eski sevgili tuzağına hem de onun yüzünden düşmüş olmanı haydi haydi affeder. Yalnız sözlerin birbiriyle çelişiyor, hem sana âşık olduğunu iddia ediyorsun, hem de ‘bu ilişkinin ona iyi gelmediğini’ söylediğini yazıyorsun. Hatırlatayım, gerçek aşk bazen kendinden bile vazgeçmeyi gerektirir.

Gerçekten senin için süslendiğini mi düşünüyordun?

Soru: Kız arkadaşımla dört yıldır birlikteyim. Son zamanlar kendine hiç bakmıyor. İyice kilo da aldı. Saldı biraz anlayacağınız. Onu çok sevmeme rağmen son zamanlarda canım hiç sevişmek istemiyor. İşin aslını söylemeye de çekiniyorum. Çaktırmadan nasıl anlamasını sağlamak lazım? Bir yandan da acaba nasıl olsa yıllardır beraberiz ve onu bırakacağım yok diye mi kendini böyle saldı diye düşünmeden edemiyorum.
( Mehmet A., Ankara)

Yanıt: Kardeşim Mehmet, galiba şu gerçeği daha önce sana söyleyen olmadı: Kadınlar erkekler için değil, hemcinsleri için süslenir püslenir, giyinir kuşanır. O elbisenin içine girme dertlerinin, saç modelini değiştirme telaşının seninle bir alakası yok, üzgünüm. Senin deyiminle kız ‘saldıysa’ emin ol etrafında kendini kıyasladığı kız kalmadığındandır. Kızın hafif göbeği çıktı, makyaj yapmayı bıraktı diye canın sevişmek istemiyorsa ya rüyanda fazla modeller âleminde yüzüyorsun ya da seni fazla heyecanlandıran birileri belirmiştir etrafında.

Yazarın Tüm Yazıları